כבד שומני , כאב חדש , וירידה במשקל

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

03/09/2016 | 21:43 | מאת: שלומי

בן 26 , לפני שנה שקלתי 117 קילו , תפקודי כבד alt , היו גבוהים מעט מהנורמה , לאחר בדיקת אולטרסאונד נמצא כבד שומני מעט מוגדל , התחלתי דיאטה מתונה וירדתי כמעט 30 קילו , לאחר מכן בוצעה בדיקת דם וכל הערכים כולל ALT חזרו לנורמה . לאחרונה לפני חודשיים החלו כאבים איומים בבטן עליונה צד ימין ובמרכז מתחת לצלעות בדיוק , הכאבים חדים חלפו בשינוי תנוחה עד לרגיעה מוחלטת , ההתקפים באו לפחות 3 פעמים בחודש האחרון , בדיקת דם במיון לא הראתה דבר ( AST , BILIRUBIN TOT) יצא תקין , כמו כן שאר המדדים תקינים , ( רצו לשלול בעיה לבבית ) , האם כאב חד הבא והולך לחלוטין וכאשר אני נוגע עם האצבע מתחת לצלעות הימינית אני חש באיזור הכאב , למה תואם ממצא זה ?

אני נורא מתנצל השאלה קלינית במהותה ומחייבת בדיקת הבטן והתרשמות מההדמיה חד משמעית שאלה למרפאה ולא לפורום

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני