אנזימי כבד +LDH גבוהים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

02/02/2015 | 20:00 | מאת: שירה

פרופסור שלום רב, בן 35. מעשן. רזה. לא שותה אלכוהול. לא שותה כדורים ללא כולסטרול וללא שומנים בדם. בבדיקות דם שביצעתי היום : LDH= 521 כשטווח הנורמה הינו 230-480 AST= 50 כשטווח הנורמה הינו 0-35 GGT= 61 כשטווח הנורמה הינו 0-55 ALT= 38 כשטווח הנורמה הינו 0-45. בשנת 12/2013 ביצעתי בדיקות דם שהיו כדלהלן: LDH= 506 כשטווח הנורמה הינו 230-480 GGT= 66 כשטווח הנורמה הינו 0-55 ALT = 46 כשטווח הנורמה הינו 0-45 AST = 45 כשטווח הנורמה הינו 0-35. בשנת 2013 עקב ירידה ברמת ויטמין B-12 ביצעתי בירור בגסטרו שכלל C.T. בטן (ללא חומר ניגודי) שהיה תקין. בירור סרולוגיה ל- ANTIPARIETAL, ANTI INTRINSIC FACTOR AB שהיה תקין. U.S. בטן היה תקין, ובחודש מרץ 2013 תפקודי הכבד חזרו לנורמה. כמו כן ביצעתי קולונוסקופיה שהייתה תקינה. לאחר הבירור הנ"ל לא נבדקתי יותר בענין זה. ולכן מאד מטריד אותי שהיום שוב בבדיקות דם כרוטינה לפני ביצוע ציסטוסקופיה מתברר ששוב עליה בתפקודי הכבד ו-LDH. בשתי הפעמים שביצעתי בדיקות דם הן היום והן בשנת 2013 הייתה עליה של ה- LDH יחד עם אנזימי הכבד האם LDH זה מכוון למשהו ספציפי? מה הסיבה לעליה באנזימי הכבד שוב? האם עפ"י הבדיקות שציינתי לעיל, עברתי את הבירור המקיף לבירור הענין לדעתך? אודה לסבלנותך ותשובתך האדיבה

העליות קלות ביותר ולא מרמזות על בעיה קשה אבל מחייבות להגיע לפתרון החידה ולכן בשלב זה יש לחזןר על כל הבדיקות והסרולוגיות כולל צליאק, לוודא שלא מדור בתרופה או בכבד שומני ואם לא מתקדמים לבצע ביופסית כבד אשמח לראותך במרפאתי

03/02/2015 | 08:34 | מאת: שירה

פרופסור שלום רב, תודה רבה על תשובתך. רציתי לשאול בכל זאת לגבי HDL מה זה אומר שכל פעם הוא עולה ביחד עם אנזימי הכבד? האם זה מרמז על משהו? תודה מראש על סבלנותך ותשובתך האדיבה

כשראיתי הבנתי אנזים כבד עליה מינימלית

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני