עליה באנזמי כבד בחודשים האחרונים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

11/03/2018 | 15:59 | מאת: שלומי

שלום, אלו תוצאות הבדיקות דם עבור תפקודי כבד שנעשו בהפרשים של חודש בין בדיקה לבדיקה. הבדיקה הראשונה היתה בדצמבר: נמצא ערכי GOT (AST)41U/L GPT:71U/L לאחר מכן בינואר: GOT:49U/L GPT:117U/L ושבועיים אחרי:63U/L :GOT GPT:169U/L יש לציין כי ביום שעשיתי את הבדיקת דם האחרונה התפרצה אצלי שפעת. בבדיקת US בטן לא נמצא כבד מוגדל אך צוין שיש מעט מאוד שומניות. אני לא שותה ולא מעשן, לא נוטל תרופות באופן קבוע ולא סמים. המשקל שלי תקין עוסק בפעילות גופנית בחדר כושר (למרות שהפסקתי לכמה חודשים) לא צורך תרופות באופן קבוע. לא נמצאה מחלת אוטוימיונט ולא נמצא מחלת צהבת. אם הכבד נפגע כתוצאה משימוש בסטרואידים או תרופה כמו טמוקסיפן ,זה היה בחודש יולי 2017. האם הנזק הוא בלתי הפיך ? אילו עוד בדיקות לבקש לעשות ? האם קיים טיפול תרופתי ? תודה שלומי

אין ספק שחובה עליך להיבדק אצל מומחה למחלות כבד אני רואה כאן עליה קונסיסטנטית של ALT שהוא אנזים כבד חושב ויש להבין ה=בדיוק מה הסיבה כדי למצוא טיפול מתאים כל נסיון לתת לך תגובה בפורום הוא לא מקצועי

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני