בדיקת פיברוסקאן ואמינותה אצל אנשים שמנים

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

16/11/2017 | 00:07 | מאת: מיכאלה

בת 49 סובלת מעודף משקל ומסוכרת סוג 2 (a1cאחרון 6.8)כמעט 5 שנים בבדיקות תפקודי כבד got ast יצא ערך של 27 got alt יצא ערך של 39 הרופא שלי שלח אותי לבדיקת פיברוסקאן לראות אם יש בעיה בכבד בגלל עודף משקל גדול נאמר לי שהבדיקה לא אמינה במשקל גבוה. האם יש בדיקה אמינה יותר . האם בכלל צריך בדיקה ואיזה הכי מומלצת לאנשים שמנים משקלי 130 ק"ג תודה מראש על תשובתך

יש לבצע הדמיה כגון סיטי אם אר אי או אולטראסאונד ולבצע בירור רק אם מדובר בכבד שומני אנזימי הכבד לא ממש גבוהים

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני