ניתוח פזילה סיכוי וסיכון

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

16/07/2018 | 10:05 | מאת: פאדי

שלום דוקטור אני אבא לילדה בת 18 שנולדה פגית משקל 950 גרם עם דימום תוך חדרי דרגה 3 . הפגות גרמה לאיחור התפתחותי יבעיקר התפתחות קוגנטיבי התנהגותי . מגיל שנה מטופלת בשניידר באינדו ונוירולוגיה ובבית חולים מאיר במחלקת עיניים היות שאובחנה עם עיין עצילה ופזילה . בסיום הטיפול האורטופטיסט המליץ על ניתוח תיקון פזילה לאחר אישור רופא גלאוקומה ( היה חשד ) הבדיקות בגלאוקומה תקינות אבל הילדה במעקב והרופאה אמרה אין מניעה לתיקון פזילה והפנתה אותנו לאישור רופאת פזילה לקביעת תאריך אבל הרופאה השאירה אותנו עם דילמה בטענה שהניתוח תחת הרדמה מלאה ויש חשש לזיהום והפזילה לא נראית חמורה . רופא העיניים בקהילה לא השתכנע באומרו שתיקון פזילה הינה פעולה קלה ואין סכנה והיא נעשית על בסיס יומי . וכשמדובר בילדה הצורך בתיקון יותר רצוי . מה דעתך והמלצתך בתודה וברכה .

שלום רב! זו שאלה שקשה לענות עליה מבלי לבדוק את ביתך. האם הפזילה אכן קלה, כדאי לשקול אם חשוב לעשות את הניתוח. אם הפזילה חמורה מבחינה קוסמטית, אזי חשוב לנתחה. הסיכון של זיהום לאחר ניתוח פזילה הוא נמוך מאוד, אלא אם כן, היא עברה ניתוח בשל גלאוקומה. המלצתי לך, לקבל חוות דעת שנייה ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה