זיהום לאחר ניתוח: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

ניתוח לייזר: פתרון מרחיק ראות

מרכיבים עדשות מגע או משקפיים? המספר שוב גדל, כמו בכל שנה? אתם בוודאי יודעים שמדובר בהוצאה כספית גבוהה ובטרחה בלתי פוסקת. הפתרון: ניתוח להסרת משקפיים שיפתור את הבעיה, פעם אחת – ולתמיד. צרכנות רפואית הסיפור חוזר על עצמו: הלכתם לאופטומטריסט, עברתם בדיקת ראייה ועכשיו, אחרי שכבר השקעתם השנה מאות שקלים במשקפיים ובעדשות מגע - צריך להתחיל את כל התהליך מחדש ושוב  לשלם עבור משקפיים או עדשות מגע. מוכר לכם? אכן, זוהי המציאות שעמה מתמודדים רבים ממרכיבי המשקפיים. הנתונים מראים כי אנשים שמרכיבים עדשות מגע יומיות עלולים להוציא כאלפיים שקלים בשנה, רק על העדשות והתמיסות עצמן. החישוב הזה אינו כולל גם את ההוצאה על חומרי ניקוי ומשקפי ראייה, שמוכרחים להחזיק כגיבוי לעדשות. בנוסף, מרכיבי עדשות המגע מצויים גם בסיכון מוגבר לזיהומים בעיניים ולדלקות על רקע אלרגי הנגרמות בהרכבת העדשות. אז מה עושים? אחד הפתרונות הפופולריים בשנים האחרונות הוא ניתוח לתיקון הראייה. על אף שעלות הניתוח עלולה להבהיל אתכם,...
ללמוד עוד על זיהום לאחר ניתוח
ניתוח לייזר: פתרון מרחיק ראות-תמונה

מרכיבים עדשות מגע או משקפיים? המספר שוב גדל, כמו בכל שנה?...

מאת: המרכז הרפואי...
22/11/2018
ניתוח קיסרי-תמונה

פרופ' ליאור לבנשטיין

מאת:
10/08/2014
אולי יענין אותך לדעת...
ניתוח קיסרי - תמונה
ניתוח קיסרי
פרופ' ליאור לבנשטיין
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לזיהום לאחר ניתוח?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

זיהום לאחר ניתוח: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום דוקטור אני אבא לילדה בת 18 שנולדה פגית משקל 950 גרם עם דימום תוך חדרי דרגה 3 . הפגות גרמה לאיחור התפתחותי יבעיקר התפתחות קוגנטיבי התנהגותי . מגיל שנה מטופלת בשניידר באינדו ונוירולוגיה ובבית חולים מאיר במחלקת עיניים היות שאובחנה עם עיין עצילה ופזילה . בסיום הטיפול האורטופטיסט המליץ על ניתוח תיקון פזילה לאחר אישור רופא גלאוקומה ( היה חשד ) הבדיקות בגלאוקומה תקינות אבל הילדה במעקב והרופאה אמרה אין מניעה לתיקון פזילה והפנתה אותנו לאישור רופאת פזילה לקביעת תאריך אבל הרופאה השאירה אותנו עם דילמה בטענה שהניתוח תחת הרדמה מלאה ויש חשש לזיהום והפזילה לא נראית חמורה . רופא העיניים בקהילה לא השתכנע באומרו שתיקון פזילה הינה פעולה קלה ואין סכנה והיא נעשית על בסיס יומי . וכשמדובר בילדה הצורך בתיקון יותר רצוי . מה דעתך והמלצתך בתודה וברכה .

שלום רב! זו שאלה שקשה לענות עליה מבלי לבדוק את ביתך. האם הפזילה אכן קלה, כדאי לשקול אם חשוב לעשות את הניתוח. אם הפזילה חמורה מבחינה קוסמטית, אזי חשוב לנתחה. הסיכון של זיהום לאחר ניתוח פזילה הוא נמוך מאוד, אלא אם כן, היא עברה ניתוח בשל גלאוקומה. המלצתי לך, לקבל חוות דעת שנייה ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

שלום רב, עברתי ניתוח בשיטת מוז להסרת נגע מסוג bcc באזור הפנים כיומיים לאחר הוצאת התפרים החיצוניים יש תחושה של כמעיין בצקת ונוקשות סביב הצלקת הניתוחית מלווה באודם , האם מדובר בזיהום? האם יש אפשרות שהתפרים הפנימיים לא התמוססו כראוי והם הגורמים לכך ואם כן מה האופציות תודה מראש

יתכן כי מדובר בזיהום אך מובן של ניתן לאבחן דרך האינטרנט. התפרים הפנימיים לא אמורים להתמוסס כל כך מהר - אחרת התפצע יפתח מייד. פנה לרופא המנתח לבדיקה. בריאות שלמה ד"ר ניר נתנזון

שלום רב, בת 41 לפני קרוב לחודש עברתי ניתוח כריתת רחם, שבוע וחצי לאחר הניתוח, אושפזתי עקב כאבים קשים, רמת לויקוציטים גבוהה ו crp גבוה, ללא חום. בבדיקת סיטי התגלתה קולקציה בין השחלות וחשד לקריש דם בשחלה. קיבלתי 2 סוגי אנטיביוטיקות במשך 6 ימים דרך הוריד וכדורים להמשך טיפול בבית ל 10 ימים. מחר אני אמורה לסיים את הטיפול האנטיביוטי, אבל מאתמול הכאבים חזרו בצורה שונה, תחושת שריפה ועיקצוצים בבטן התחתונה, ובגב, מציק לי אפילו שהחולצה נוגעת בעור ובנוסף התחילו לי בחילות והקאתי אתמול ואין לי חום. האם זה יכול להיות קשור לזיהום? לא בא לי לחזור לבית החולים מצד אחד אבל מצד שני, לא רוצה שיחמיר. חשוב לציין שהתרבית דם יצאה ללא צמיחת חיידקים.

שלום שירה, הכאבים, תחושת השריפה והעקצוץ בבטן התחתונה ובגב, הבחילות וההקאה עשויים להיות קשורים לבעיה שהתגלתה אצלך לפני מספר שבועות. מומלצת בדיקת רופא/ה. הרבה בריאות אפי

אני מודה לך על תשובתך, לקראת ערב ביום שישי התחזקו הכאבים מאוד, ופניתי למיון. במיון נשים עשו לי ספירת דם ורמת לויקוציטים עמדה על 12 אלף, איך יכול להיות שעם כל כך הרבה אנטיביוטיקה שאני שותה, הרמה עולה? כשהשתחררתי מבית החולים לאחר 6 ימי אנטיביוטיקה לוריד רמת הלוקוציטים היתה 7 אלף. הוא אמר שיש עליה קלה ושעם הכאבים אין הרבה מה לעשות ושאלו כאבים שצפויים לאחר ניתוח כזה. הייתי בהלם, כמעט חודש אחרי ניתוח והכאבים צריכים להיות כאלו חזקים שמצריכים משככי כאבים נרקוטיים? נתן לי כדור טרגין. הוא התעלם לחלוטין מהתלונות שלי על הכאבים, כמו הכאבי גב, לא בדק בכלל. רשם שיש כמה ממצאים מבדיקת האולטראסאונד וזהו, השתחררתי. מה אני אמורה לעשות אם גם מחר הכאבים יהיו כאלו קשים?

חשוב לי לציין שהציע לי להתאשפז לצורך השגחה ואני סירבתי.

שלום שירה, 1. אין זה סביר שהעליה ברמת הלויקוציטים נגרמת ע"י אנטיביוטיקה. 2. גם כאבים שמצריכים טיפול בנרקוטיקה, כחודש לאחר ניתוח, אינם שכיחים ואינם סבירים. 3. אם לא יהיה שיפור מומלץ לך להיבדק שוב ע"י רופא/ה. הרבה בריאות אפי

מתנצלת על כל השאלות, אך כוונתי בשאלה על האנטיביוטיקה היא שהאם הגיוני שרמת הלוקוציטים תעלה כשהגוף מקבל אנטיביוטיקה? שותה 3 פעמים ביום דלאצין 300 ו 2 פעמים ביום ציפרודקס 500

שלום שירה, בהחלט אפשרי שרמת הלויקוציטים בדם תעלה בזמן שמקבלים אנטיביוטיקה. הרבה בריאות אפי

שלום רב ביום ה24.6 עברתי ניתוח לניקוז אבצס בלביה השמאלית של איבר המין בהרדמה ספינלית. מהלך הניתוח היה תקין אך כשעה לאחר מכן בחדר התאוששות החלו כאבים ותחושת שריפה חדה באיזור ובצקת חריפה הכניסו אותי לניתוח חירום עם חשש להמטומה או לgas . לא הייתה המטומה ונלקחו תרביות שלא שגשגו ממש אך עדיין היה חשש גדול לחיידק..טופלתי כ4 ימים בקלינדמיצין ורוצפין לוריד ושוחררתי הביתה עם אוגמנטין 875 פעמיים ביום. לאחר כשבןע התפרץ שוב הזיהום אושפזתי שוב למשך 10 עם טיפול דומה קצת יותר חזק ושוחררתי הביתה עם קלינדמיצין 300 4 פעמים ביום וציפרודקס 500 פעמיים ביום. האיזור נראה יותר טוב אך עדיין כןאב ונפוח. בסיטי שבוצע נראו קשריות לימפה מוגדלות ולא נראה זיהום בעצם..שאלתי היא כמה זמן אחרי טיפול אנטיביוטי ממושך כזה אמורה להיגמר הסאגה הזאת? אני כבר במצב שאין לי כוחות להתמודד עם זה כבר חודש שלם עם טיפול אנטיביוטי אומנם חל שיפור אך עדיין לא מספיק מהיר ואני בפחד תמידי שהזיהום יחזור שוב..תודה על המענה

שלום טוני, אין בידי מספיק נתונים כדי להשיב על שאלתך. נסי להפנותה לרופאים שטיפלו בך בבית החולים. הרבה בריאות אפי