ניתוח וויפל - סרטן לבלב

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

21/06/2013 | 16:53 | מאת: RONIY

לאחר ניתוח וויפל 10 חודשים עם איבחון של סרטן בראש לבלב מסוג אדנוקרצינומה טופל 5 חודשים בג'מזר והמרקרים (CA 19-9 התחיל עם 29) וכל הזמן בעליה לאחר 5 חודשים 1170 .מטופל כעת בקסלודה 500X2 בבוקר ובערב וגם מקבל 25 הקרנות. היום לאחר 13 הקרנות יש עדיין עליה במרקרים כעת 1370 וכן סובל מכאבי בטן איומים כל הזמן בתנועה בשינה לאחר אוכל ולפני אוכל, נאמר לי שיש לי 2 בקעים (הוא מרגיש את כל המעיים שלו יוצאים החוצה הבטן מעוותת) - האם יש אפשרות לנתח הכי מהר שאפשר אם זה עשוי לעזור, גם כשאני באמצע הקרנות וכימו (אציין שירדתי מאז 16 ק"ג) אני מאוד חלש ולא מתאושש. ולא מוכן לקחת כדורים נגד כאבים האם המדבקןת מסוג פנטה בכל מינון ו/או אקטיק טבליות דרך הפה יכולות להקל עליו. מה לעשות

23/06/2013 | 08:09 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב קשה לי לתת תשובה ספציפית מבלי לראות את החולה. ככלל לא מנתחים במהלך טיפול כימי קרינתי. יש לסיים הטיפול ואז להעריך מחדש את מצב המחלה. אין שום סיבה להימנע משימוש בתרופות מסוד פנטה- תופעות הלוואי מועטות לעומת התועלת. בברכה עידו

23/06/2013 | 08:09 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב קשה לי לתת תשובה ספציפית מבלי לראות את החולה. ככלל לא מנתחים במהלך טיפול כימי קרינתי. יש לסיים הטיפול ואז להעריך מחדש את מצב המחלה. אין שום סיבה להימנע משימוש בתרופות מסוד פנטה- תופעות הלוואי מועטות לעומת התועלת. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן