GIST בתריסריון ובקיבה

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

22/06/2016 | 10:49 | מאת: יוסי

פרופ וולף שלום רב לאחר שני ניתוחים לכריתת GIST מהקיבה ולאחרונה מהתריסריון חודר ללבלב. שני גידולים ראשוניים כשבניתוח האחרון (תריסריון לבלב) נשארו שוליים נגויים. מקבל GLIVEC למניעת חזרה ונמצא במעקב MRE. ללאחרונה בבדיקת מוטציות שערכתי, לא נמצאה מוטציה מתאימה(בין אלה שמקובל לבדוק) . האם לדעתך ה GLIVEC יכול למנוע חזרה של המחלה למרות שלא נמצאה מוטציה? האם קיימות אלטרנטיבות אחרות תודה מראש

13/07/2016 | 12:29 | מאת: פרופ' עידו וולף

כיום מקובל לתת טיפול מונע גם בהעדר מוטציות, אם כי בהחלט ייתכן שהתועלת נמוכה יותר מאשר בנוכחות מוטציות. אין בידינו טיפול חליפי לגליבק בשלב המחלה הזה.

מנהל פורום טיפול בסרטן