סרטן לבלב

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

16/02/2015 | 10:45 | מאת: מיכל

שלום, לאחר שאלותיי הרבות במשך שנתיים וחצי אמי בת ה-73 נפטרה מסרטן לבלב עם כמה גרורות בריאות,בחלל הבטן ובעמוד שדרה . המצב היה בסדר במשך כמעט שנה הגידול נשאר אותו דבר והיה לה איכות חיים טובה עד שחזרו הכאבים לפני פחות משנה והומלץ לנו לעשות חסימה עצבית שהסתבכה וגרמה לה לחולשה ברגליים ואי יכולת ללכת ורק אז גילו את הגרורות בעמוד השדרה . עברה לפיזותרפיה לשיקום ותוך שבועיים המצב התדרדר וגילו לה צהבת חסימה בצינורית המרה התאשפזה בבית חולים להכניס סטנס כדי שיחליף את צינורית המרה . לאחר ביצוע הכנסת הסטנס סבלה מכאבי בטן חזקים עשו סי טי וראו שהסטנס במקום והכל בסדר לאחר מכן הומלץ לעשות ניקוז למיימת בבטן ,גם זה בוצע ושוחררה הביתה. המצב התדרדר מהר כל היום ישנה,הכל כאב לה טופלה באוקסיקוד ומדבקת פנטה,לא אכלה ובקושי שתתה . תוך 3 שבועות נפטרה בבית לקחנו הוספיס ביתי בהמלצת האונקולוגית שמטפלת בה בכאב שביום הראשון שראה אותה אמר לנו מייד שנשאר לה חודש/חודשיים גג לחיות . לא ידענו שזה הסוף היינו בטוחים שתתאושש מזה ותמשיך לטיפולים . שאלותיי הן : 1 . לפי הניסיון שלך האם אפשר להגיד שנפטרה בסופו של דבר מהחסימה של צינורית המרה ? 2 . והאם במצב שאני מתארת לך האם היינו יכולים לאשפז אותה שוב ולברר אולי יש שוב חסימה ? האם היו מבצעים לה את זה שוב במצב שהיא היתה ? 3 . האם לפי ידיעתך חולים סופניים מחרחרים בנשימות כבדות בסוף ונמצאים ללא הכרה עד שנפטרים ? האם הם מרגישים כאב בסוף ? אודה לתשובתך

16/02/2015 | 16:09 | מאת: פרופ' עידו וולף

שאלות לא פשוטות. סביר שנפטרה מסרטן מתקדם כאשר חסימת דרכי המרה היא רק אחד הסיבוכים. בשלב בו כבר יש מיימת מדובר בד"כ במחלה מתקדמת מאד ולכן כלל לא בטוח שאשפוז נוסף היה משנה את מצבה. לעיתים חולים סופניים מחרחרים בכבדות, קשה לדעת כעת לגבי סבל, מנסיוננו, חוליםרבים בשלב הזה מעורפלי הכרה ולא סובלים. מי יתן ולא תדעו עוד צער עידו

17/02/2015 | 08:34 | מאת: מיכל

שלום שוב, תודה רבה על תשובתך . מה זה בדיוק מיימת? ממה זה נגרם? ואיך זה גורם למוות בסופו של דבר?

מנהל פורום טיפול בסרטן