סרטן לבלב-כאבים

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

19/09/2014 | 09:03 | מאת: מיכל

שלום רב, אמי בת 73 לאחר הפסקת טיפולים שעשתה בפוליפורינוקס ו-5 הקרנות למשך 10 חודשים שלא סבלה מכאבים והגידול התכווץ ומאז נשאר אותו גודל חזרו הכאבים. ,בחילות והקאות חזרה לטיפולים הפעם בג'מזר פעם השבוע והתחילה טיפול נגד כאבים במדבקה,אוקסיקוד ואופטלגין בהתחלה לא עזר ,אחרי כמה שבועות היה שיפור ואז הפסיקה טיפול ל-3 שבועות עד שעשתה סי טי והגידול נשאר אותו דבר והכאבים והבחילות וההקאות שוב חזרו המדבקה והתרופות כבר לא ממש עוזרות . בנוסף בסי טי האחרון הוסיפו שיש נוזל סביב כיס המרה . האם יכול להיות שהכאבים ממשהו אחר ? או שזה חייב להיות תופעות של הסרטן לבלב למרות שלא סבלה מכאבים כמעט שנה ? והיא כבר חזרה שוב לג'מזר . אודה לתשובתך .

19/09/2014 | 11:52 | מאת: פרופ' עידו וולף

קשה מאד לדעת מבלי לראות את כל הפרטים הרפואיים ואת תמונות הסיטי. עם זאת, סרטן לבלב ידוע כגידול אלים שנוטה לחזור לכן בהחלט ייתכן שזו סיבת הכאב. בברכה עידו

19/09/2014 | 22:20 | מאת: מיכל

1. האם יכול להיות שהכאבים חזרו ככה אבל אין שינוי בגודל הגידול? 2. והאם בחילות והקאות זה גם תסמין של סרטן לבלב? 3. ובסי טי היה רשום שיש נוזל מסביב לכיס מרה? מה זה אומר? תודה.

מנהל פורום טיפול בסרטן