פיצול קבלת כימותרפיה.

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

10/07/2019 | 12:17 | מאת: לימור

שלום, אובחנתי עם סרטן השחלות, עברתי ניתוח בו הוצאו השחלות, צוואר הרחם, הרחם, האומנטום, הצפק נוקה מגרורות אך כרגע נשארו גרורות זעירות ועדינות על גבי המעי הגס והדק. הטיפול אותו אני עומדת לעבור בשלב הזה הוא קבלת כימותרפיה קרבופלטין וטקסול. שאלתי היום את הרופא האם במקום לקבל שישה טיפולים פעם בשלושה שבועות, יש אפשרות שאקבל את התרופות הכימותרפיות פעם בשבוע - כלומר - שליש מנה, כך שבסך הכל אקבל את אותה כמות של תרופה כימותרפית ובאותו פרק זמן, רק באופן מפוצל. אציין כי אני גם סובלת מקרישיות יתר בדם,מורכבת ביותר, כולל apla, וחשבתי שאולי מהבחינה הזאת הדבר רצוי. השאלה שלי היא האם פיצול הטיפול, יכול לפגום בטיפול עצמו, או להקטין את הסיכויים ליעילות הטיפול, או שאין הבדל בתוצאות בין קבלת התרופות בדרך הזאת לעומת הדרך השנייה ( פעם בשלושה שבועות). תודה

10/07/2019 | 13:14 | מאת: פרופ' עידו וולף

יש דרך לפצל את אחת התרופות (טקסול) אך מדובר בטיפול קשה יותר. אין שום יתרון בפיצול מבחינת תופעות הלוואי.

10/07/2019 | 13:39 | מאת: לימור

תודה על תשובתך - גם במצב של קרישיות יתר כמו שלי ?

מנהל פורום טיפול בסרטן