ריקון רקמת השד עקב מבנה פיברוציסטי דו צדדי

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

23/11/2013 | 19:12 | מאת: יהודית

דר' שלום אני בת 46, לאחר 4 לידות ( האחרונה בגיל 29) אני בעלת מבנה שד פיברוציסטי דו צדדי. יש היסטוריה של סרטן השד במשפחה אך לא באופן ישיר( סבתא, דודים) מגיל 30 אני במעקב שנתי של ממוגרפיה ואולטראסאונד שד, לאחרונה גם MRI. עברתי בדיקה גנטית שתוצאותיה שליליות, גם כ5 בדיקות FNA שתוצאותיהם תקינות. שוקלת לעבור ריקון מבנה השד עמ לרוקן ציסטות מרובות שגם לפי מה שהבנתי מקשות על בדיקות שונות לגילוי מוקדם של סרטן השד להיות מדויקות . אודה מאוד להמלצתך, תודה מראש, יהודית.

24/11/2013 | 11:09 | מאת: פרופ' עידו וולף

שלום רב בד"כ אנחנו לא ממליצים לבצע את הפרוצדורה רק לצרך שיפור היכולת לאבחן מוקדם יותר. במקרים ספציפיים יש להתייעץ עם הרופא המטפל. בברכה עידו

מנהל פורום טיפול בסרטן