GIST חוזר בתריסריון לאחר לקיחת גליבק

דיון מתוך פורום  טיפול בסרטן

06/02/2017 | 14:57 | מאת: יוסי

לאחר כריתת GIST מהקיבה ומהתריסריון, בצעתי בדיקת ריצוף גנטי שנשלחה לחול הבדיקה לא מצאה מוטציות אך נמצאה אמפליפיקציה של החלבון CKIT = יותר יחידות חלבון כזה בתאי הגיסט מאשר בדרך כלל, ויותר פעילות של המסלול ההמשכי ל CKIT אודה לך באם תשפוך אור על משמעות הממצא הנ"ל. בנוסף נתגלה גידול חוזר בתריסריון אל אף נטילת גליבק 400 מזה כחצי שנה וככל הנראה אאלץ לעבור וויפל, אודה לך באם תתייחס לאפשרויות התרופתיות העומדות לפני לפני ואחרי הניתוח בתודה מראש יוסי

08/03/2017 | 07:59 | מאת: פרופ' וולף

זו שאלה מורכבת, בעיקר בגלל החסר במחקרים גדולים על חולים בהם אין מוטציות. ייתכן שכדאי יהיה לבדוק מוטציות גם בגידול בתריסריון לאחר שייכרת ולהחליט בהתאם כיצד להתקדם.

מנהל פורום טיפול בסרטן