כאבים עזים בבטן התחונה

דיון מתוך פורום  כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה

20/03/2017 | 22:17 | מאת: הדר

שלום. אני בת 28. סבלתי מגיל 16 מדימומים כבדים וממושכים וכאבים עזים, אחרי המון אישפוזים במיוני נשים לאורך השנים בחשד לא מבוסס לPID, בזמן שהייתי חיילת חשדו שזה אנדומטריוזיס. עברתי לפרוסקופיה שגילתה המון הידבקויות באיזור המעיים והחצוצרות - לא היו עדויות לנגעים אך גם לא נשלחה ביופסיה. היו לי כמה שנים די שקטות, חוץ מביקור אחד במיון נשים לפני שנתיים בגלל כאבים שעברו אחרי אנטיביוטיקה (הומלץ לי גם לעבור בדיקה גנטית לשלול FMF אך קופח כללית לא אישרה לי כיסוי כספי לבדיקה בגלל כשל בירוקרטי). עד כאן ההקדמה. כבר חודשיים סובלת מעייפות קיצונית, לפני שבוע באמצע חפיסת הגלולות (מיקרוגינון) הופיע לי דימום קל בליווי כאבים, עם תסמינים של מחזור (חזה נפוח ומצבי רוח קיצוניים) ואז הכאבים הפכו קיצוניים יותר, מאוד ממוקדים באיזור השחלה השמאלית ובאותו מקום בגב, מקרינים לרגל. יומיים שבקושי תפקדתי. הגעתי לרופא נשים שלא ראה עדות למשהו מיוחד אבל הבין שמשהו קורה בגלל הרגישות העזה ושלח אותי לאולטראסאונד וגינלי - הרופא באולטראסאונד לא מצא ממצא חריג, אמר שאלה הדבקויות וחוץ מטיפול סימפטומטי בכאבים אין מה לעשות, רשם לי ארקוקסיה שסרבתי לקחת(היסטוריה של כאבי בטן בגלל התרופה). יצאתי ממנו נואשת וחסרת אונים, קבעתי למומחה לאנדומטריוזיס שעובד עם כללית שפנוי רק באמצע אפריל. כרגע אני בכאבים. נוטלת אופטלגין נוסלי שקצת עוזר, אבל עדיין בכאבים. הכאב ממוקד אבל מתפשט, ממש במפשעה השמאלית, לעיתים כאילו מעתיק את עצמו בסימטריה מושלמת לצד ימין. כאבי גב עזים. הכאבים מתחזקים כאשר אני צריכה להתפנות או אחרי ארוחה גדולה. קצת מביך לספר אבל לפני כמה ימים הבטן שלי הייתה מאוד נפוחה ותיארתי לבעלי את הכאב כמו בלון שנודד בבטן - באותו הערב יצא לי המון אוויר מהנרתיק, בצורה יוצאת דופן. והייתה גם הקלה. אמש הייתי הפוגה מהכאב ואני ובעלי קיימנו יחסי מין, לא כאב, אבל באמצע פרץ דימום חזק שנפסק תוך דקות, כאילו משהו התפוצץ. ביצעתי בדיקות דם - אין שום בעיה נראית לעין, אפילו לא אנמיה כמו בדר״כ. ביצעתי בדיקת סמנים שיצאה תקינה. כרגע אני בכאבים שמאוד מפריעים לי להתנהלות היומיומית שלי, משתקים אותי לרגעים. אני לא יודעת אם ראוי לפנוצ שוב לרופא נשים או למיון נשים, מצד אחד נאמר לי שאין שום דבר ומצד שני אני ממש סובלת. האם זה נשמע כמו אנדומטריוזיס? יכול להיות שזה בכלל מהמעיים? האם נהוג לתת להדבקויות פשוט לקרות? תודה רבה מראש. יודעת שזה ארוך ומבולגן

לא אוכל לסייע ללא היכרות עימך ובדיקתך באם את ממתינה למומחה בתחום מכללית הרי שמומלץ שתבדקי על ידו

מנהל פורום כירורגיה גינקולוגית - אנדומטריוזיס, לפרוסקופיה, היסטרוסקופיה