לשון מחורצת כתוצאה מסטרס

דיון מתוך פורום  אפטה - פצעים בפה

16/08/2015 | 15:25 | מאת: ליז

לפני כשלושה הייתי בסטרס/חרדה שהתבטאה בנימול בכל הגוף (כל פעם במקום אחר) ומאז הצלחתי להרגע מעט.. כמו כן, לפני כחודשים התחיל לשרוף לי הלשון הרופא משפחה ורופא א.א.ג לא ראו דבר ואמרו שזה מהחרדה שהייתה. כעת יש לי מעין חריצים בלשון, הלשון שורפת לי ונראית יבשה, האם זה כתוצאה מהחרדה שהיתי בה או שמה אני צריכה לדאוג? כמו כן, העברתי בדיקות דם וחסר לי חומצה פולית וויטמין D אותם אני נוטלת. (התופעה עם הלשון החלה בסמוך לאחר נטילת הויטמינים) לתשובתך, אודה

סטרס מתבטא בין היתר בירידה במערכת החיסונית ותופעות דלקתיות/כאבים שונים כתוצאה מכך. התאור שנתת מתאים לbms(burning mouth syndrome) a המאופיינת בכאב ותחושת שריפה בפה ובחיך. לעיתים תחושת השריפה קשורה למסור בוויטמינים ולכן טוב שביצעת בדיקת דם. תוספת הויטמינים החסרים בשילוב טיפול לצורך הרגעת הסטרס עשויים להועיל ולפתור את המצב. בהצלחה

26/08/2015 | 14:45 | מאת: ליז

ראשית, תודה על התגובה. תחושת השריפה בלשון וגם החתכים השתפרו מעט.. עכשיו כבר יומיים שכואב לי מתחת ללשון איפה שיש חיבור זה קשור לדעתך לכל הסטרס שעברתי או חלילה משהו אחר? האם זה מסוכן?

מנהל פורום אפטה - פצעים בפה