דופלקס 5/160 תופעות לוואי.

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

08/02/2016 | 22:44 | מאת: שלמה

קיבלתי את הכדור שציינתי בכותרת לטיפול ביתר ל"ד. הרופא נתן לי אותו לנסיון למשך חודש לבדוק איך הוא משפיע עלי. עבר חודש והוא בנתים בסדר גמור , הרופא רשם לי המשך טיפול בו ל3 חדשים. במקרה שמתי לב שיש בו מרכיב אמלודיפין . השם "צלצל" לי מאד מוכר (ולא חביב) ושאלתי את הרוקחת האם אמלודיפין הוא החומר שיש בכדור אמלו שגרם לי בעבר נזקים קשים לחניכיים . הרוחקת אמרה שכן אבל שזה לא באותו מינון ואין לי מה לדאוג. ובכן אני מאד מודאג כי בעבר נאלצתי לעבור 3 ניתוחי חניכים קשים תוצאה הטיפול בכדור ההוא (חוסמי ביתא). האם רוקחת צודקת או אני? תודה מראש.

מחלות חניכיים עלולות להיגרם ממגוון גורמים ביניהם תרופות. תרופות מסוימות ביניהן תרופות ליתר לחץ דם מסוג חוסמי תעלות סידן כמו אמלודיפין (החומר הפעיל בתכשיר 'אמלו' ואחד החומרים הפעילים בתכשיר 'דופלקס') יכולים לגרום לשגשוג החניכיים. תופעת לוואי זו נדירה מאוד לתרופה. החומרה והפיזור של התופעה הם אינדיבידואלים ותלויי מינון. ההמלצה הכללית היא שאם ניתן, יש להחליף את התרופה שגרמה לתופעה. במקרים בהם אין אפשרות לתת טיפול חילופי- יש לקבל הנחיות למניעה כמו ניקוי שיניים תקופתי ועוד. יש להיוועץ ברופא בנוגע לטיפול המתאים ביותר עבורך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי