זאלדיאר

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

17/11/2015 | 00:26 | מאת: יניב

שלום אני סובל מכאב בברך אחת, בשלבי בירור ובדיקות. הכאב יכול להופיע גם בזמן מנוחה מוחלטת והרבה פעמים מפריע לשינה בלילה. קיבלתי מרשם לתרופה זאלדיאר. רציתי לשאול בבקשה מה ההבדל בין זאלדיאר לטרמדקס (שניהם הוצעו לי) האם זאלדיאר פחות חזק מטרמדקס 100 מ"ג? מה יותר טוב מבחינת תופעות לוואי והשפעה על נהיגה? האם התרופות הנ"ל בטוחות לשימוש למי שלוקח באופן קבוע: לוסטרל אספירין במינון מניעתי נבידו (זריקה תלת חודשית) תודה רבה

התכשיר זאלדיאר מכיל 37.5 מ"ג טרמדול ו-325 מ"ג פראצטמול (החומר הפעיל בתכשירים אקמול, דקסמול ועוד). התכשיר טרמדקס 100 מ"ג מכיל 100 מ"ג טרמדול. תכשירי טרמדול עלולים לפגוע בערנות התגובה אינדיבידואלית בחומרתה ותלויה גם במינון ולכן יש לנקוט זהירות בנהיגה ובפעילויות מחייבות ריכוז כל עוד התרופה משפיעה על הערנות. לכל שילוב תרופתי עלולות להיות תופעות לוואי, ועל הרופא לשקול את התועלת הצפויה מהשילוב מול הסיכון שבהשפעות הגומלין ותופעות הלוואי לפני מתן השילוב התרופתי. תרופות נגד דיכאון כגון לוסטרל בשילוב עם תכשירי טרמדול עלולות להגביר סיכון לתופעות לוואי שנגרמות כתוצאה מעודף סרוטונין. לפיכך אם הנך מרגיש בלבול, עצבנות יתר, חום, הזעות, חוסר קואורדינציה, תנועות לא רצוניות- יש לפנות לרופא. יש ליידע את הרופא שרשם את הטיפול לכאב על הטיפול במקביל בתרופה לוסטרל ולהיוועץ עמו על סוג הטיפול, המינון והמעקב המתאימים. שילוב אספירין עם נוגדי דיכאון מסוג SSRIs כמו לוסטרל עלול להגביר סיכון לדמם ולכן יש לעקוב ולפנות לרופא במידה ומופיעים סימנים לדמם כמו שטפי דם על העור, הקאה דמית, דם בצואה או בשתן, חולשה וכו'. יש להיוועץ עם הרופא או הרוקח לפני תוספת של כל תכשיר רפואי/תוסף תזונה חדש. במידה והנך מטופל בשילוב, יש להקפיד על נטילה בהתאם למינון ולהנחיות שנקבעו ע"י הרופא, יש להיוועץ ברופא או ברוקח לפני כל תוספת לטיפול התרופתי ויש ליידע את הרופא על שינוי לרעה בהרגשתך.

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי