דוסטינקס לטיפול בהיפרפרולקטין

דיון מתוך פורום  תופעות לוואי בטיפול התרופתי

07/01/2017 | 20:45 | מאת: שיר

שלום, ביצעתי mri מח ונראתה אדנומה בגודל 5 מ"מ בהיפופיזה, מכיוון שהיא מפרישה פרולקטין הרופאה הביאה לי מרשם לדוסטינקס לקחת מעכשיו פעם בשבוע חצי כדור.. אני קוראת בגוגל על התרופה ואני מזדעזעת... נשים מדברות על אירועים מוחיים, קריש דם בריאה ובמקומות אחרים ואני מאוד דואגת. האם עדיף לא לקחת את הכדורים? תודה רבה מקרב לב

התרופה דוסטינקס (חומר פעיל Cabergoline) הינה נגזרת של ארגוט, המדכאת ייצור פרולקטין ומיועדת לטפל במצבים שונים הקשורים להיפרפרולקטינמיה כגון העדר וסת, העדר ביוץ, הפרשת חלב שלא בתקופת ההנקה, בין היתר במצבי אדנומות מפרישות פרולקטין. חשוב להבין כי כל תרופה עלולה לגרום לתופעות לוואי בחלק מהמטופלים בה. להפחתת הסיכון יש לעקוב אחר הנחיות המתן במצבי מחלה שונים בשילוב עם תרופות נלוות, לקיים את המעקב באם נדרש ולדווח לרופא על שינוי לרעה בהרגשה ותופעות לוואי. פירוט הנחיות הפרטניות לתרופות בעלונים המצורפים לאריזה/באתר משרד הבריאות . כבכל נגזרות הארגוט, אוכלוסיות בסיכון לפתח תופעות לוואי חמורות הם מטופלים, הסובלים ממחלת לב חמורה, דימום או כיב במערכת העיכול ומחלות נפש מסוימות ולכן אלה מצבים בהם הרופאים יזהרו יותר במתן התרופה. בנוסף, בין המצבים בהם אין להשתמש בתרופה הם היסטוריה של פיברוזיס או פגיעה מבנית במסתמי הלב. קיימים דיווחים על מחלת ריאות פיבורטית ופגיעה במסתמי הלב במהלך טיפול ממושך בתרופה, על כן יש להיות מודע ולפנות לרופא מידית במידה ומופיעים תסמינים נשימתיים או קרדיווסקולרים שיכולים להיות קשורים לתופעות אלה (קוצר נשימה, כאבים בחזה, בצקות, כאב באיזור זה וכו). לפני תחילת טיפול ממושך, יש לעבור הערכה קרדיולוגית/תפקודי ריאות ובדיקות דם ובמהלך טיפול ממושך, יש להיות במעקב תקופתי, הכולל בדיקות ומעקב אחר תסמינים לתופעות אלה. בין תופעות הלוואי הידועות הנוספות: ישנוניות, ירידה בערכי לחץ דם בעיקר בשינויי תנוחה, כווץ כלי דם בגפיים, תופעות לוואי פסיכיאטריות כגון הימורים בלתי נשלטים וכו'. תופעות אלה לרב הפיכות עם הפחתת מינון או הפסקת טיפול. כאמור, כל טיפול תרופתי עלול לגרום לתופעות לא רצויות יחד עם פעילותו הפרמקולוגית הרצויה. בעת רישום תכשיר, הרופא שוקל את התועלת הצפויה מהטיפול מול הסיכון לתופעות לוואי כתלות במצבו הרפואי של המטופל. מומלץ להציג את חששותייך לרופא ולדון עמו בנוגע לטיפול, המתאים ביותר עבורך. לנוחיותך, התוויות הנגד לתכשיר ורשימת תופעות הלוואי מצוינות בעלון התכשיר באתר משרד הבריאות: https://www.old.health.gov.il/units/pharmacy/Trufot/ShowAlon.asp?tmpPath=/units/pharmacy/trufot/alonim/Dostinex_heb_1464089491952.pdf

מנהלי פורום תופעות לוואי בטיפול התרופתי