נימי דם מורחבים בלחיים

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

09/03/2019 | 02:45 | מאת: מורן

היוש, הובחנתי על ידי רופא עור בטפיל דמודקס בלחיים. הוא המליץ לי על טיפול לייזר בשילוב משחה איברמקטין. מה דעתך על טיפול לייזר? האם צריך מרשם למשחה זו?

09/03/2019 | 17:30 | מאת: ד"ר מידן מיכל

שלום, איברמקטין מתאים לטיפול בדמודקס ויעיל מאוד כאשר ישנה רמה גבוהה של הטפיל. הריכוז המומלץ הינו 0.5-1.0% על בסיס קרם או ג'ל פעמיים ביום למשך 3 חודשים. חשוב מאוד להקפיד על קוסמטיקה שאינה מגרה את העור ולהימנע מגורמים המחריפים את המחלה כגון:שמש, אלכוהול, מזונות חריפים, סאונה ועוד. בנוסף, במקרה שיש נגעים דלקתיים ניתן לשלב עם טיפול אנטיביוטי. במקרה של הרחבת כלי דם הטיפול הינו בלייזר. בהצלחה!

09/03/2019 | 21:01 | מאת: מורן

ראשית תודה על תשובתך! האם צריך מרשם? והאם רק טיפול לייזר יעלים את האדמומיות או שהמשחה יכולה גם להעלים את האדמומיות?

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה