גירוד בכל העור --מתחיל לרוב בעקיצה.

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

15/11/2018 | 12:42 | מאת: גירוד עוקצני בכל העור

שלום-- לפני כחודש גירוד ,שהלך והתפשט בגוף, שקדמה לו עקיצה מקומית. התמונה הקלינית היתה של סקביאס. מרחתי ליקליר. .הגירוד והעקיצות פסקו לכמה שבועות. כעת חזרו ,אך ללא תמונה קלינית של סקביאס. חוץ ממקום אחד בו זה נראה סקביאס. שוב נמרחתי אך ההטבה רק לכמה שעות. כעת כיו עקיצות בפנים ואחת בעפעף שמאלי. אין תמונה של סקביאס. אין אורטיקרדיה. אין כל תמונה אחרת על פני העור.תודותי לעזרתך. איקו

17/11/2018 | 19:54 | מאת: ד"ר מיכל מידן

חשוב להשלים ברור גרד , היות והגרד עשוי להיות סממן לגורם פנימי. ממליצה לפנות לרופא עור. ברור לגרד כולל ספירת דם, תפקודי כבד, ברזל, תריס , צואה לפרזיטים ועוד. במידה ונמצא גורם יש לטפל בבעיה, להקלה ניתן למרוח תרחיף קלמין. זיהום סקביאס אינו מערב פנים ( לרוב) בהצלחה!

18/11/2018 | 00:38 | מאת: איקו

תודה לך ד"ר מידן על תשובתך. ברור שבירור מקיף בוצע לפני שפניתי אליך בשאלה. יש אנמיה קלה כרונית ,היפומגנזמיה( בבדיקות דם ,למרות שרק 1% מהמגנזיום נמצא בדם ). יורקס מקל .היות והיה ציור עורי שמאד דמה לציור של מחילות סקביאס ,אך בזרוע ימין ( ??!!)--מריחת כל הגוף בלייקליר בפעם הראשונה נתנה הפוגה לכמה ימים. בפעם השניה--לכמה שעות. טיפול סיסטמי נגד אלרגיה ללא השפעה. פעמיים שלשום דקירות בלחי שמאל ועפעף שמאלי. הפעם ללא תמונת המחילות של סקביאס. אני בבעיה. כרגע זה לא נראה סקביאס. אבל מה כן ????רופא עור בדק וגם הוא לא מצא תשובה. אולי יש לך רעיון לכיוון ? תודותי לך לעזרתך איקו

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה