פריחה בהריון, לורסטין בהריון

דיון מתוך פורום  רפואת עור - דרמטולוגיה

23/08/2018 | 14:18 | מאת: נעה

אני בשבוי 34+5 לפני 3 ימים הופיעה לי פריחה על הבטן והגב, מגרדת מעט. רופא עור הפנה אותי לבדיקות דם וירולוגיות ומלחי מרה. עדיין אין תוצאות. *אמר שלא נראה כמו puppp. לא שיניתי משהו במזון, בכביסה, בבגדים... לא לקחתי תרופות. כן נחשפתי לצבע לפני 5 ימים. הוא רשם לי לורסטין למקרה שהגרד מחמיר. בינתיים הגרד לא החמיר אבל הפריחה התפשטה וכעת מכסה את כל הבטן, שטח נרחב בגב ומתחילה להופיע גם בירכיים. האם להשתמש בתרופה? האם היא בטוחה בהריון? ומה הסיכונים? תודה

24/08/2018 | 12:01 | מאת: ד"ר מיכל מידן

שלום, גרד הינה תופעה שכיחה בהריון, בעיקר בטרימסטר השלישי. לרוב אינו מסוכן וחולף לאחר הלידה. ניתן לטפל בליחוח של העור המקל על הגרד. במקרים קשים משחות סטרואידליות ואנטי-היסטמיניקה. גרד בהריון עשוי להעיד גם על מחלה בשם PUPP, זוהי מחלה מתבטאת בגרד עז, היא אינה מסוכנת לאם או לעובר. הגרד חולף לרוב לאחר הלידה. הפריחה מופיעה בעיקר באזורי מתיחה ומלווה בגרד עז. בנוסף, חשוב מאוד לבצע תפקודי כבד מלאים על מנת לשלול כולאוסטאזיס של ההריון שהינה זרימה אטית של מלחי המרה בכבד, מסיבה הורמונלית או גנטית . לגבי לורסטין ממליצה להתייעץ עם המרכז הטרטוגני, אני לרוב ממליצה על טלפסט ואהיסטון ששניהם מותרים בהריון. בהצלחה!

מנהל פורום רפואת עור - דרמטולוגיה