גרד הריוני: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

גרד הריוני: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

האם מותר לבקש זירוז בשבוע 38 בגלל גרדת הריון נסיתי תרופה אלרגיק ומשחה סטרואידים לא עוזר

שלום מתנצלת על העיכוב בתשובה. במצב של גרד בהיריון נדרש וחשוב לבצע בירור לסיבת הגרד כדי להחליט על טיפול מתאים וקביעת מועד ליילוד. אם הבירור יהיה תקין רצוי להמתין לשבוע 39 לפחות.

שלום ד"ר, הריון שני, שבוע 33+4, בדיקןת תקינות ב"ה. מרגישה לעיתים באמצע הלילה/לפנות בוקר, גרד באיזורים שונים בגוף, שנפסק אחרי שאני מתעוררת (לחץ דם תקין ואף נוטה לכיוון הנמוך יותר), האם מצריך בדיקה? (תור למעקב הריון יש לי רק ב18.8) ושאלה נוספת, כמה זמן לוקח עד שיכול להיווצר שינוי בבדיקת השתן? לדוגמא, ביצעתי לפני יומיים בדיקת שתן כללית, בעזרת ערכה דיגיטלית ביתית של קופ"ח כללית, והיא יצאה תקינה. השאלה היא לכמה זמן התוצאה הזו תקפה? האם רק לאותו רגע של הבדיקה? כנ"ל לגבי בדיקת שתן לתרבית. תודה!

שלום כדאי לפנות לבדיקת רופא עור ודאי שכל בדיקה תקפה רק לרגע ביצועה כדאי לחזור על בדיקת שתן כל חודש בשיגרה

מיכל שלום, אני בשבוע 35 הגרד התחיל בסביבות שבוע 30 בכל הגוף עם תפקודי כבד תקינים. הגניקולוגים התיחסות לגרד בביטול ( היה גם בהריון הראשון וכבר עם הלידה). הגירודים מתגברים בלילה ודווקא לא בבטן (אין סימני מתיחה) והשאירו פצעים קטנים על הידיים עד המרפקים והרגליים עד השחקנים בלבד. החלטתי ללכת לרופא עור והוא אבחן כסקביאס. הבן והבעל לא הראו סימנים עד כה. לא הצלחתי להבין איך מבדילים בין pupp לסקביאס? אני מיועדת לקיסרי עוד שבועיים ומאוד חוששת להעביר את המחלה הלאה לתינוקות. קיבלתי טיפול של יורקס וקלמין. אשמח לעצה, היתכן ויש טעות באבחון הרופא או שההבדל בין סקאביאס לפאפ מאוד ברור? מה הטיפול מנע המקובל למשפחה ?

שלום, גרד הינה תופעה שכיחה בהריון, בעיקר בטרימסטר השלישי. לרוב אינו מסוכן וחולף לאחר הלידה. ניתן לטפל בליחוח של העור המקל על הגרד. במקרים קשים משחות סטרואידליות ואנטי-היסטמיניקה. גרד בהריון עשוי להעיד גם על מחלה בשם PUPP, זוהי מחלה מתבטאת בגרד עז, היא אינה מסוכנת לאם או לעובר. הגרד חולף לרוב לאחר הלידה. הפריחה מופיעה בעיקר באזורי מתיחה ומלווה בגרד עז. בנוסף, חשוב מאוד לבצע תפקודי כבד מלאים על מנת לשלול כולאוסטאזיס של ההריון שהינה זרימה אטית של מלחי המרה בכבד, מסיבה הורמונלית או גנטית שלדבריך היו תקינים. סקביאס הינה קרדית. שכיחה בשורשי כפות ידיים, רגליים, גניטליה, חזה ובתי שחי. התפרחת מופיעה כנקודות אדומות ומגרדת מאוד. הגרד מוחמר בשעות הלילה ומופיע כחודש לאחר ההדבקה! האבחנה היא קלינית ועל ידי משטח לסקיבאס (לא תמיד המשטח חיובי) בהצלחה!

אני בשבוי 34+5 לפני 3 ימים הופיעה לי פריחה על הבטן והגב, מגרדת מעט. רופא עור הפנה אותי לבדיקות דם וירולוגיות ומלחי מרה. עדיין אין תוצאות. *אמר שלא נראה כמו puppp. לא שיניתי משהו במזון, בכביסה, בבגדים... לא לקחתי תרופות. כן נחשפתי לצבע לפני 5 ימים. הוא רשם לי לורסטין למקרה שהגרד מחמיר. בינתיים הגרד לא החמיר אבל הפריחה התפשטה וכעת מכסה את כל הבטן, שטח נרחב בגב ומתחילה להופיע גם בירכיים. האם להשתמש בתרופה? האם היא בטוחה בהריון? ומה הסיכונים? תודה

שלום, גרד הינה תופעה שכיחה בהריון, בעיקר בטרימסטר השלישי. לרוב אינו מסוכן וחולף לאחר הלידה. ניתן לטפל בליחוח של העור המקל על הגרד. במקרים קשים משחות סטרואידליות ואנטי-היסטמיניקה. גרד בהריון עשוי להעיד גם על מחלה בשם PUPP, זוהי מחלה מתבטאת בגרד עז, היא אינה מסוכנת לאם או לעובר. הגרד חולף לרוב לאחר הלידה. הפריחה מופיעה בעיקר באזורי מתיחה ומלווה בגרד עז. בנוסף, חשוב מאוד לבצע תפקודי כבד מלאים על מנת לשלול כולאוסטאזיס של ההריון שהינה זרימה אטית של מלחי המרה בכבד, מסיבה הורמונלית או גנטית . לגבי לורסטין ממליצה להתייעץ עם המרכז הטרטוגני, אני לרוב ממליצה על טלפסט ואהיסטון ששניהם מותרים בהריון. בהצלחה!