הפסקת מחזור עקב צמחונות ?

דיון מתוך פורום  התבגרות מינית - נערות ומתבגרות

28/01/2014 | 01:59 | מאת: חיה

שלום, בתי בת 14,(גובה 153 משקל 42 ק"ג) לפני שנה עברה לצמחונות (ללא בשר ודגים אבל כן ביצים ומוצרי חלב, קטניות וכו'). המחזור החל בגיל 12 והיה סדיר. כעת כבר 4 חודשים לא קיבלה, לא מרוכזת ועייפה מאוד,תאבון נמוך ודדדלעיתים תחושת בחילה, לאחותה צליאק אך לה אין. בחצי שנה אחרונה המוגלובין ירד ל12 (היה 13.4) ופריטין 20 (היה 22). מחסור בויטמין די 7.5. ויטמין בי12= 1278, כעת הרבה מעל הנורמה אך היתה תקופה של כחודש ששכחה לקחת. האם הסיבה להפסקת המחזור קשורה לתזונה לקויה עקב הצמחונות? היא לא ילדה שמנסה דיאטת הרזיה. דיאטנית המליצה על 2 כדורי ברזל בשבוע ו-5 טיפות ויטמין די+תזונה מאוזנת. מתחילים עכשיו, אך אני מאוד מאוד מודאגת. תוך כמה זמן המחזור אמור לחזור והאם זה קשור לתזונה בלבד ? תודה רבה

31/01/2014 | 11:20 | מאת: ד"ר מריאנה רחמיאל

לחיה שלום רב, התזונה הנכונה והבריאה היא הבסיס לתפקוד המטאבולי של הגוף. אולם יש הרבה דברים שעשויים לפגוע לתפקוד שלו ולאיזו.מחזור חודשי הוא אחד הדברים שיוצאים מאיזון ברגע שהגוף לא מאוזן מכל בחינה: תזונתית, הורמונית, מטאבולית, אלקטרוליטרית, זיהומית, מחלה אוטואימונית, תרופות, סמים, מצב נפשי. עלייך לקחת את ביתך לבדיקת רופא הילדים לשם ברור מקיף לכל הסיבות האפשריות הללו לתלונות שלה. זה לא רק מחזור לא סדיר... את מתארת הרבה מעבר לכך. בברכה, דר' רחמיאל

מנהל פורום התבגרות מינית - נערות ומתבגרות