האם שן בינה או חבויה יכולה לגרום ללחצים

דיון מתוך פורום  רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית

26/08/2020 | 11:24 | מאת: ג

לפני 4 חודשים החלו לי לחצים באוזן ימין, בשמאל תקין. האוזן לפעמים חמה ויש גם לחץ בעצם שמאחורי האוזן. לאחרונה יש לי מעט לחצים בצד ימין של הפנים - במצח , ברקה, בעצמות הלחיים, בצד ימין שליד העין. הכל רק בצד ימין לפעמים גם בעורף הימני. זה התקפים שבאים והולכים, יומיים לוחץ ואחכ 3-4 ימים מפסיק ואז שוב לוחץ , הלחצים לא ממש חזקים אבל מטרידים. רופא אא"ג עשה בדיקה שגרתית ואמר שתקין ושלח לרופא פה ולסת, נבדקתי ונשלל TMJ. נאמר לי שאם לא יחלוף ע"י פיזיותרפיה בצוואר עלי לעשות צילום פנורמי בפה. האם יתכן שיש לי שן בינה שגורמת לזה או שן חבויה. אין לי כאבים בשניים. האם אני צריכה בדיקה מעמיקה יותר של הלסת/ האוזן?

שלום רב ג, יש לבדוק חללי האף - הסינוסים בצד ימין ושמאל. אם התופעה עדיין קיימת מומלץ לעשות ראשית צילום פנורמי - צילום זה מראה אם יש שיני בינה או יש דלקת בעצם הלסת שנגרמה מהשיניים בלסת העליונה בצד ימין - למשל דלקת בקצה שורש שן וכולי. אם הכל תקין ועדיין יש לך תופעה זו יש לעשות סיטי לראש לבדוק שהכל תקין וגם כך אפשר לבדוק את כל הסינוסים. סיטי זה נעשה לפי הצורך ואך ורק במחלקת פה ולסת בבית חולים. הרבה בריאות. בהצלחה, דר עזאת דאהר www.drezdhr.com

05/09/2020 | 10:03 | מאת: ג

הייתי אצל נוירולוג ששלח אותי לסיטי מוח והוא יצא תקין. וזה לא היה להיה במחלקת פה ולסת אלא במכון מור עם חומר לווריד שנקרא יוד. איזה סיטי ראש עושים במחלקת פה ולסת? סיטי מוח הכוונה? סיטי ראש זה סיטי מוח? אם עשיתי סיטי מוח שיצא תקין זה אומר שאין בעיה בסינוסים? דלקת בקצה שורש השן עושה כאב בשיניים? כרגע השיניים לא כואבות לי דלקת בעצם הלסת מכאיבה בשיניים? לקחתי לפני חודש כדור קספו 8 שמיועד לדלקת בגוף לעשרה ימים לדלקת בכתף ועדיין נמשכים הכאבים בראש, אם זו היתה דלקת בעצם הלסת הכדור היה אמור לעזור לא?

06/09/2020 | 09:37 | מאת: ג

ובנוסף אני צריכה לעשות צילום פנורמי לפה, האם אפשר לעשות צילום פנורמי דיגטלי?

שלום רב ג, סיטי מוח זה סיטי אשר בודקים את המוח. לא יודע אם אפשר דרך הסיטי שעשית, גם לבדוק שהסינוסים שלך תקנים. תבדקי את זה עם הרופא המטפל וגם איפה שעשית את הסיטי. לפני הכל עושים צילום פנורמי. בצילום זה אפשר לאבחן את כל השיניים, עצם הלסת וגם חלק של הסינוס. וכן, לפעמים גם יש דלקת כשהשיניים לא כואבות! לא ציינת מקודם שיש לך דלקת בכתף! באיזה צד? גם בצד ימין? וגם לפני 4 חודשים? אם כן, אז זה גם יכולה להיות הסיבה. שרירי הלעיסה, מפרקי הלסת(האוזן), הצוואר ושרירי הכתף כולם מתפקדים כאחד! אם יש אי אוזון באחד מהם, זה יכול להשפיע גם על האזורים אחרים. יש לעשות מעקב ולברר מאיפה זה בא. כן, יש אפשרות לעשות צילום פנורמי דיגיטלי, אבל צריך לברר מראש אם למכון הצילום יש את הציוד הנדרש לצילום דיגיטלי. הרבה בריאות. בהצלחה, דר עזאת דאהר www.drezdhr.com

מנהל פורום רפואת שיניים ממוחשבת/דיגיטלית