בבקשה עזרי לי לפתור בעיה שינה קשה שאין פתרון לה

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

03/02/2016 | 12:14 | מאת: עדי

שלום. איני במעקב/טיפול פסיכיאטרי/פסיכולוגי מזה כשנה וחצי, מסיבות שונות ומרוכבות. לא ימצא כרגע פתרון טיפולי למעט רופא משפחה אותו פגשתי היום. עקב משבר קשה מאוד בחיי שקרה לאחר תאונה עבודה לפני כשנה וחצי (+) מאז חיי יצאו מכל מסגרת שהייתה ואיני מצליחה לחזור לשגרה כלשהי. הבעיה הקשה היא בעיה שינה שהייתה וכיום בלתי ניתנת לפתרון. אילו אובחנתי כחולת נפש (פסיכוטית) הייתי נאלצת ליטול תרופות אנטי-פסיכוטיות בכדי לישון. משום שלא אני מסרבת ליטול שכאלה. (הפרעת אישיות גבולית + הפרעת דיכאונית קשה+ הפרעת שינה + הפרעת אכילה פתאומית ) שימוש בסוגי כדורים ממשפחתה הההבנזודיאזפיניםת שנוסו עם הקלונקס מקסימום 4 מג לשינה בלבד (במשך היום איני זקוקה) לא סייע כבר. נוסה : זודורם, סליפאייד, בונדורמין, ועוד. תרופות נגד דיכאון כמו מירו גם.אך גרמו לרעב. ועוד. היום רופא המשפחה רשם לי תרופה אותה נטלתי בעבר טרזודיל שהינה גורמת לשינה וגם אולי (?) סייעה בעבר לדיכאון שהיה כיום לדעתי לא תסייע מכיוון שאני זקוקה לטיפול בכדי לחזור למסגרת חיים שמעולם לא קרה לי דבר כזה שיצאתי ממסגרת מובנת שהייתה לי, אך רופא המשפחה רשם לי אותה לצורך שינה ואמר שאנסה ליטול אותה בלילה כדור של 100 טרזודיל + זודורום + 2 מג קלונקס. או את הסלפאייד לסירוגין במקום הזודורם. האם זהו שילוב נכון? ובאם לא היש משהו טוב להציע עבורי? טיפול נכון יותר שאוכל לבקשו מרופא המשפחה? בברכת תודה עדי.

איני יכולה לפתור את בעיית השינה שלך דרך הפורום ובוודאי לא לתת הנחיות בפורום זה לרופא המשפחה שלך. חשוב לי לאמר ששמוש בתרופות אנטי פסיכוטיות שהן מיישנות אינו הופך אותך לפסיכוטית, וישנן התוויות משניות ללקיחת תרופות שההתוויה הראשית שלהן הנה אחרת מהסיבה הספציפית ללקיחתה. ובהיותך סובלת כל כך מחוסר שינה למה שלא תנסי ותבדקי בעקרונות מוטעים . ד"ר מיכל לוסטיג

03/02/2016 | 13:22 | מאת: עדי

שלום לך ותודה על תשובתך המהירה לפני מס' שנים אני עצמי בפעם הראשונה חרף כך שמעולם לא הוצעה לי תרופה אנטי פסיכוטית (למעט תרופה שלא ידעתי שקבלתי במסגרת אשפוז ממושך בגיל צעיר)בקשתי מפסיכיאטר שהייתי אצלו במעקב שירשום עבורי תרופה, ואפילו שתהיה אנטי פסיכוטית העיקר שאישן טוב. הוא הסתייג מכן, הכיר אותי מזה 17 שנה. לבסוף אמר כי קיימת תרופה בשם נוזינן ישנה עבור חולי סכיזופרניה. אמר כי תרדים אותי מאוד אך הזהיר כי תגרום לי להיות מורעבת. אמרתי לו שאנסה. רשם. לא התביישתי ולא הסתייגתי משום מה?? (לא מבינה גם את עצמי ושינויי עקרונותיי וחשיבתי - כן אני, מודה, אין אצלי יציבות לא רגשית בעיקר וכנראה גם לא בחשיבה העקרונית מסתבר) הנוזינן במינון 100 הרדימה אותי כמו בלוק. ישנתי המון.... הייתי כמו אדם שפשוט בילה בשינה. גרתי בחדר אחד מרבית היום ומול הטלוויזיה שבחדר השינה. בזמנים שהייתי יוצאת מהבית או/ו עובדת באיזה מפעל מוגן היו שני מקרים בהם שברתי פעמיים שתי גפיים במועדים שונים. לאחר שני שברים החלטתי להפסיק עם השימוש בתרופה זו ואפילו כאשר ניסיתי במינון 25 מג. כמו כן שני דברים נוספים שנלוו: מכרה אמיתית העירה לי דבר שאנשים לא נוטים להעיר והוא שאני נשמעת כמסוממת. הדבר גרם לי לבושה רבה. אני חושבת שזה מאוד מבייש אדם שהוא נשמע כמסומם. אלא אם כן אני משתמשת בסמים. ודבר נוסף, הייתי מורעבת ממש. כיום לצערי ללא תרופה זאת קיימת אצלי כנראה גם עקב עצבים טרוטים וגם עקב שינה לא תקינה בעיית אכילה מוזרה של תיאבון מוגבר אך?? לא משהו דומה למה שקרה עם נטילת הנוזינן. לפיכך גם היום הזכרתי את התרופה הזאת בפגישה עם רופא המשפחה. גם הוא לא חשב שזאת בושה, אני יכולה לבקש ממנו מרשם על דף לבן ולקנות אותו בבית מרקחת פרטי, זה לא משנה, אך עדיף לי לוותר על התופעות הקשות. לדעתי אני אמורה לקבל טיפול תומך ומסייע ולא להיות אדם עצבני כל כך שכועס על המערכת שלא מספקת לו טיפול מתאים למצבו אלא הוזמנתי פעם -שלוש פעמים בערך והיחס היה בלתי הולם. כך לא עוזרים או מטפלים בבני אדם דיכאוניים או שעברו משבר קשה בחייהם.לדעתי. ובוודאי שאם אין ביכולתך להשיב אסיק את מסקנותיי. גישה של פסיכיאטרים אמורה להיות הולמת לבני אדם ולכולם במידה שווה חרף כך שלא מחבבים מישהו, רופא חייב להישאר אובייקטיבי ולעשות את שלו ולטפל, וכמו כן להתייחס בצורה ראויה למטופל שמולו, ולתמוך בו, לא להשפיל אותו, ואז המטופל יאמין בו וירצה לקבל את הטיפול וכיו"ב. את פה יחסים של מעבר לזה. רק זה. בדיוק כמו שאני מקבלת יחס מרופא עור/שיניים/א.א.ג וכיו"ב . אין לי מה להוסיף.

להתמודדות בפורום זה.

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות