הפרעה קשה בשינה ...............

דיון מתוך פורום  הפרעות עוררות, שינה ועייפות

19/09/2019 | 01:51 | מאת: ליאור

שלום רב אמא שלי בת 63 מזה 6 שנים סובלת מפרקינסון ככל הנראה מאז תחילת המחלה החלה לסבול מקשיי הירדמות בלילה וכבר 6 שנים שפשוט לא נרדמת בלילות,אין כדור שינה כמעט שלא ניסתה,וואבן בונדורמין זודורם סטבלו ועוד כדורים שממשיכה לקחת על בסיס יומי בלי להרדם העיקר לוקחת אותם . נרדמת רק בצהריים ןאז שוב ערה כל הלילה אני כבר מיואשת לא יודעת למי לפנות כל נויורלג נותן כדור שינה אך זה לא עוזר הייתה במעבדת שינה גם שם הרופא נותן כדור שינה וזה לא עוזר אני לא יודעת למי לפנות כבר האם יש טיפולים או הרצאות או סדנאות בנושא של שינה כלשהם שיכולים לעזור?????? אולי הפתרון הוא קנאביס?????? ממש אשמח לייעוץ כל שהוא תודה

שלום ליאור, הפתרון הראשון והמועדף לאנשים מבוגרים עם נדודי שינה ומחלות רקע נוספות הוא לא תרופתי אלא התנהגותי. חייבים לשבור את מעגל הרשע וכמו שכתבת ערה בלילה וישנה ביום. חייבים בכל דרך שהיא לעזור לה להמנע מהתנומות במהלך היום ואחהצ, חובה עליה לראות אור שמש בשעות הבוקר לפחות לשעה, לעשות פעילות גופנית בבוקר מידי יום ואם צריך אפילו להשתמש בממריצים כמו קפאין על מנת למנוע הרדמות במהלך היום. כדאי לנסות לפחות חודש וחצי תרופה בשם צירקאדין שיכולה לעזור אך זמן ההשפעה שלה הוא כ6 שבועות. לגבי תרופות שינה, ישנן תרופות מיישנות שאינן בקוו הראשון דווקא של תרופות שינה אך לאלה כדאי להתייעץ עם רופא המשפחה. שתהינה שינה ושנה טובות. ד"R מיכל לוסטיג

מנהל פורום הפרעות עוררות, שינה ועייפות