דלקת בברך

דיון מתוך פורום  ראומטולוגיה ילדים

13/11/2012 | 01:37 | מאת: איתן

נער בן 15 וחצי , עם דלקת מפרקים פסוריאטית שבאה לידי ביטוי בברך ימין נפוחה ובתפליט ברמה בינונית וברך קצת יותר חמה מהברך הבריאה. החל לקחת מטוטרקסט לפני כחודשיים. בבדיקת ראומטולוג לפני יומיים, אין יותר נוזל חופשי בברך, הנפיחות עדיין קיימת. הברך לא יותר חמה מהשניה. לדברי הראומטולוג, יכול לבצע אימוני כוח בכיפוף עד 30% וכן לרוץ, אך לא לשחק כדורסל. שאלתי היא האם ריצה על פרקט כדי לשמור על כושר אירובי לא תזיק לו? האם משחק כדורסל תחרותי, שכרוך לעיתים בכיפופי ברכיים ביותר מ 30%, יכול להזיק או לעכב השגת רגיעה בדלקת?

איתן שלום, בעבר, היתה סברה כי על חולים במחלות מפרקים לנוח ופעילות גופנית נאסרה, התאוריה הזו עברה מן העולם. מחקרים רבים מראים כי ביצוע פעילות ארובית הגורמת הן להגדלת טווח התנועה של המפרק והן לחיזוק השרירים העוטפים אותו מבורגת, כמובן באופן הדרגתי ומבלי להגדיל באופן חד את הלחץ על המפרק. ריצה, בניגוד לכדורסל אינה כרוכה בקפיצות והסיכון לחבלה או פציעה נמוכים יותר. אני מניח כי בעתיד, במידה ותושג נסיגה מלאה בדלקת, יהיה ניתן לחזור בהדרגה גם לפעילות כזו. בברכה, ד"ר גיל אמריליו

מנהל פורום ראומטולוגיה ילדים