ניתוח בריאטרי: השלכות ארוכת טווח

דיון מתוך פורום  השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה

14/03/2016 | 18:58 | מאת: נהורה

שלום ד"ר, אני בת 34, ללא הריונות או לידות ברקע, BMI 35 עם אסטמה, דום נשימה בשינה ובעיות אורטופדיות. כל יתר הבדיקות הנדרשות לועדה- תקינות למעט מחסור בברזל ובויטמין D. עברתי ועדה לניתוח בריאטרי (אושר ניתוח) אך מתקשה מאד להחליט מבין שני סוגי ניתוחים: שרוול או מיני מעקף. בועדה המליצו על שרוול ואילו המנתח על מיני מעקף. אני מבינה שכיום נתפס שמיני מעקף הוא הניתוח החדשני ביותר, אך אני חוששת מן ההשלכות ארוכות הטווח שלו והצורך בהקפדה יומיומית על נטילת ויטמנים לכל אורך החיים. אני בעיקר חוששת מתת הספיגה שבניתוח זה וכפועל יוצא מכך: סיכון להשפעות נרולוגיות ואוסטיפורוזיס (בוודאי בהתחשב בעובדה שטרם עברתי הריונות ולידות). אני תוהה גם מה עשויות להיות ההשפעות של ניתוח זה נניח כשאגיע, בעזרת השם, לגיל זיקנה שבין כה וכה מתרחש בו איבוד של צפיפות העצם וכו'. אני אשמח לשמוע את חוות דעתך המקצועית. תודה.

שלום אין ניתוח יותר טוב ופחות טוב. לכל ניתוח יש היתרונות ויש החסרונות שלו. צריך להתאים את הניתוח למנותח. ניתוח שרוול קיבה מבוסס על הקטנת נפח הקיבה והוא מומלץ לחולים שאוכלים כמויות. ניתוח מעקף קיבה מבוסס על שילוב של הקטנת נפח הקיבה עם תת ספיגה. מתאים יותר לאנשים עם נטיה לזלול מתוק. בניתוח שרוול הספיגה מלאה להבדל מניתוח מעקף קיבה שאנחנו מונעים משליש של המעי הדק לספוג. אחרי ניתוח מעקף קיבה המנותחים יכול לסבול מחוסר ברזל ואנמיה וצריכים לתת להם תכשירי ברזל. בשני סוגי הניתוחים יש צורך במתן ויטמינים. לא לשכוח שאת כבר סובלת מחוסר ברזל וחוסר ברזל ואת צריכה מעכשיו לקחת תכשירי ברזל וויטמינים. בהצלחה

מנהלי פורום השמנת יתר, קיצור, מעקף ושרוול קיבה