בירור תוצאות ct בעקבות כאבי בטן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

18/10/2016 | 09:04 | מאת: לאה

אני סובלת מכאבי בטן בלתי פוסקים. ב ct נרשם . נגעים היפודנסיים אחדים קטנים בשתי הכליות בצפיפות לא אופיינית לציסטות פשוטות. ואבנים זעירות קטנות בשתי הכליות. מה זה אומר? תודה

לאה משתמשים במושג היפודנסי על מנת לתאר נגעים שלא עוברים האדרה (נצבעים) לאחר מתן חומר ניגוד. מרבית! הנגעים ההיפודנסים הם ציסטות. נגעים היפודנסים פחות שכיחים הם גידולים המכילים שומן למשל. יש חשיבות לגילך, היסטוריה רפואית שלך ושל משפחתך (למשל האם יש מחלת כליות משפחתית ידועה) , תסמינים נוספים (כולל גם נוכחות נגעים באברים אחרים כגון הכבד למשל, גודל הכליות), טיפול תרופתי. יש כמובן גם חשיבות לבדיקה הגופנית. ממליצה לך לבצע בשלב ראשון בדיקות דם (שיכללו בדיקת גזים (חומציות הדם), בדיקות כימיה (כולל גם סוכר בצום ופרופלי שומנים, תיפקודי כליה ואלקטרוליטים (אשלגן, קלציום, כלור, נתרן זרחן), אלבומין, LDH, תיפקודי כבד, חומצה אורית, PTH, רמות ויטמין D)), בדיקות שתן (כולל גם בדיקת שתן לכללית הכוללת גם חומציות השתן, משקע שתן (בדיקת שתן עם מיקרוסקופ בחיפוש אחר גבישים, ותאים), איסוף שתן 24 שעות כחלק מבירור אבנים (לקראטינין , סידן,זרחן, נתרן, חומצה אורית, ציטראט, אוקסאלאט)), וUS כליות (בדיקה שאינה חושפת אותך לקרינה, וטובה באיבחון ציסטות ). עם התשובות ממליצה לךלפנות לנפרולוג שיבדוק אותך ויחליט האם יש צורך בהמשך בירור וטיפול או שניתן לבצע מעקב. בהצלחה!

מנהלי פורום נפרולוגיה