תפקודי כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/08/2014 | 01:36 | מאת: נטע

שלום האם חולה שמאושפז לאחר ספסיס ודלקת ריאות, כעת דלקת ריאות חוזרת ככל הנראה עם חום (במסגרת האשפוז). עקב הספסיס הגיע למצב קשה מאוד שכלל גם אי ספיקת כליות והצריך הנשמה ותרופות (דופמין ונור אדרנלין) להעלאת לחץ הדם. רמות הקריאטנין הגיעו ל 7, כיום זה עומד על 2.70. ובמקביל יש עליה ב BUN מעבר לרמות שהיו בזמן הספסיס, זה עלה מ 70 ל 127. כמו כן נתרן גבוה 148. לפני יומיים התחילו טיפול בנוזלים בגלל חשד להתייבשות, בנתיים בדיקות הדם עם אותם ערכים. האם העליה המשמעותית ב BUN יכולה להיות מוסברת על ידי ההתייבשות או שזה בכל מקרה מעיד על החמרה בתפקודי כליה? כמו כן לגבי הקריאטנין והנתרן. ובאופן כללי, האם תפקודי הכליה יכולים להשתפר ולחזור לנורמה שהיתה לפני האשפוז (בין אם זה מחמת ההתייבשות או הספסיס ונפילת הלחץ דם שהיה בתחילת האשפוז). תודה רבה

29/08/2014 | 11:44 | מאת: ד"ר גיל צ'רנין

גם עליית BUN בגלל התיבשות מעידה על החמרה אמיתית בתפ' הכליות. 2. באופן כללי בכל החמרה אקוטית בתפ' הכליות- מתייחסים אליה כמצב הפיך, כך שאם המטופל יתאושש מהמחלה הקשה שממנה סבל, יש סכוי טוב שהתפקוד הכלייתי יחזור לקדמותו. אני מדגיש סכוי טובתאך לא 100%! יש מיקרים שבהם זה אינו מתרחש. לצערי לנו כרופאים, אין הרבה מה להציע אז מבחינת הטיפול להבטיח התאוששות כזאת.

מנהלי פורום נפרולוגיה