בדיקת אוריאה: גורמים אפשריים, מצבים דומים ומאמרים

זה אצלנו בדם: הכל על בדיקות דם

בדיקות דם הם האמצעי היעיל ביותר למדידת מרכיבי הדם השונים ולאיתור מחלות בגוף האדם. קיבלתם תוצאה של בדיקת דם ואתם רוצים להבין את המשמעות? בואו לקרוא את המדריך המלא לכל בדיקות הדם כולנו התנסינו, לא פעם, בהליך השגרתי כל כך של לקיחת דגימת דם מהאצבע או מן הווריד. בדיקת דם, אחת מבדיקות המעבדה השגרתיות ביותר, היא למעשה גם הדרך הנפוצה, היעילה והחשובה ביותר לאיתור מחלות בגוף האדם. אמנם חלק מאיתנו מתייחסים לבדיקת דם כאל חוויה לא נעימה ואף טראומטית, אך לעיתים אין מנוס ממנה. בדיקות דם נחשבות לבדיקות הרפואיות הנפוצות ביותר לאחר בדיקת רופא ומשמשות לאיתור מחלות רבות. באמצעות הבדיקות ניתן למדוד את מרכיבי הדם השונים (בדיקות המטולוגיות כמו ספירת דם) וכן רמות מלחים, גורמי קרישה, אנזימים, הורמונים, שומנים, חלבונים, סוכרים, ויטמינים, גורמים הקשורים למערכת החיסון, תרופות ורעלים. כמו כן ניתן להצמיח מהדם מגוון תרביות חיידקים, פיטריות ואפילו נגיפים (וירוסים) וטפילים הגורמים...
ללמוד עוד על בדיקת אוריאה
סוכרת סוג 1: תקווה חדשה?-תמונה

בשורה מהפכנית לחולי סוכרת מסוג 1: מחקר פורץ דרך בוחן אם...

מאת: מערכת zap...
19/08/2015
זה אצלנו בדם: הכל על בדיקות דם-תמונה

בדיקות דם הם האמצעי היעיל ביותר למדידת מרכיבי הדם השונים...

מאת: מולי אפשטיין
16/08/2005
פענוח בדיקות מעבדה:  תפקודי כליות, בדיקות הורמונים וברזל-תמונה

המשך המאמר על פענוח בדיקות מעבדה: איך לקרוא תוצאות של...

מאת: ד"ר יעל הס,...
08/11/2005
אולי יענין אותך לדעת...
זה אצלנו בדם: הכל על בדיקות דם - תמונה
זה אצלנו בדם: הכל על בדיקות דם
בדיקות דם הם האמצעי היעיל ביותר למדידת...
מחפשים את הרופאים הטובים בישראל לבדיקת אוריאה?
יש לנו את המאגר המושלם עבורכם
קרא עוד

בדיקת אוריאה: תשובות ממומחים וייעוץ אונליין

תשובות לשאלות

שלום רב מזה תקופה אני מרגיש חולשה, נימול, עייפות רגליים וכאבי שרירים. עצירות ושלשולים לסירוגין, לפעמים צואה רירית, צורך להשתין הרבה, וגם צמא עז לפעמים.בגלל כל התופעות האלו אני עשיתי בדיקות דם לעיתים קרובות. בבדיקות דם יש ירידה קלה בפריטין, ובכדורי דם אדומים, גם בנושא הכליות יש שינויים. בדיקת שתן מלאה לפני כ9 חודשים ,היה תקין הכל. רמת אוריאה קצת גבוהה. e gfr, שנבדק לפני כחודש היה 96 bun 16 קריאטינין 1.01 שמתי לב שלפני שנתיים הקראיטינין היה 0.89 כמו כן יש לי לפעמים לחץ דם מעט גבוה. אני צעיר בן 35, האם יש לי סיבה לדאגה?

כעת אין שום עדות למחלה כלייתית. קראטינין המנתדנד בין 0.9-1. הוא תקין לחלוטין ופעמים רבות יש תנודתיות. על מנת להחליט האם יש פגיעה כלייתית יש לראות האם הקראטינין ממשיך לעלות עוד, האם יש ממצאים בשתן למיקרוסקופ ןהאם יש נוכחות של חלבון בשתן. אשר ללחץ הדם - אם אכן מוכח כקיים גם מחוץ למשרדו של הרופא מחייב ברור וטיפול. לעיתים לחץ דם מוגבר הוא ביטוי למחלה כלייתית אבל עד עכשיו אין סימוכין (תמיכה לכך) מהנתונים שהבאת. אנא פנה לרופא המשפחה להמשך ברור. בהצלחה

מודה לך מאוד על הסבלנות. יום נפלא.

שלום רב, אני בת 43 לפני כשנה התגלתה אצלי דלקת פרקים ואני מטופלת ע"י כדורים. במקביל בבדיקות דם שביצעתי התגלו מספר ערכים מוזרים- אשמח לקבל את דעתכם בנושא והדרכה כיצד עלי לפעול. בתודה, רוני 83513572 LIPEMIC INDEX NORMAL NORMAL NORMAL NORMAL HEMOLYTIC IND. NORMAL NORMAL NORMAL NORMAL ICTERIC INDEX NORMAL NORMAL NORMAL NORMAL GLUCOSE MG/DL 99.00 96.00 ALK.PHOSPHAT. U/L 80.00 85.00 67.00 63.00 ALT(GPT) U/L 11.00 9.00 9.00 11.00 AST(GOT) U/L 15.00 14.00 14.00 15.00 BILIRUB.TOTAL MG/DL 0.55 0.71 0.47 0.48 BUN MG/DL 8.00 9.00 11.00 10.00 CALCIUM SERUM MG/DL 9.51 9.54 9.36 9.34 FREE KAPPA MG/L 10.94 9.84 CHOLESTEROL MG/DL 208.00 242.00 238.00 FREE LAMBDA MG/L 3.25 3.48 CREATININE SER. MG/DL 0.87 0.85 0.86 0.83 SODIUM SERUM MMOL/L 139.00 140.00 139.00 137.00 POTASSIUM SERUM MMOL/L 5.60 5.60 4.70 5.00 HDL-CHOLEST. MG/DL 73.00 61.00 66.00 HB A1 C % 5.30 LDL-CHOLEST. MG/DL 108.20 145.00 146.80 IRON UG/DL 205.00 VLDL LEP(%) % 21.40 28.80 20.20 PHOSPHORUS MG/DL 3.80 3.60 4.40 3.90 TOTAL PROTEIN G/DL 7.97 7.51 IMMUNOPHORESIS ראה הערה TRIGLYCERIDES MG/DL 134.00 180.00 126.00 URIC ACID MG/DL 3.60 3.40 3.70 3.60 GFR(ESTIMATED) > 60 > 60 > 60 > 60 KAP/LAMBD RATIO RATIO 3.36 2.82 ESR MM/HOU 18.00 19.00 INR RATIO 1.05 PTT SEC 30.20 PT(%) % 97.00 PT(SECONDS) SEC 11.00 VITAMIN B12 PG/ML 313.00 293.00 WBC K/UL 6.00 6.70 6.10 6.10 NEUTROPHILS K/UL 3.10 3.60 3.10 3.30 NEUTROPHILS % % 51.70 54.00 51.70 53.40 LYMPHOCYTES K/UL 2.10 2.40 2.20 2.10 LYMPHOCYTES % % 34.80 35.50 36.20 34.60 MONOCYTES K/UL 0.70 0.50 0.60 0.60 MONOCYTES % % 11.30 7.40 9.10 9.10 EOSINOPHILS K/UL 0.10 0.20 0.10 0.10 EOSINOPHILS % % 1.70 2.30 1.40 2.10 BASOPHILS ערך אפס BASOPHILS (שינוי ביחידת מידה) K/UL 0.10* 0.10* 0.10* BASOPHILS % % 0.50 0.80 1.60 0.80 RBC M/UL 4.05 3.88 4.11 3.75 HEMOGLOBIN G/DL 13.60 13.50 13.60 13.50 HEMATOCRIT % 39.90 39.00 39.70 37.10 MCV FL 98.50 100.40 96.60 98.80 MCH PG 33.50 34.70 33.10 35.90 MCHC G/DL 34.00 34.50 34.30 36.30 PLATELETS K/UL 228.00 252.00 241.00 201.00 MPV FL 10.10 9.90 9.80 10.00 RDW % 15.60 15.50 16.70 17.90 NOSE-BACT NORMAL FL CRP MG/L 1.50 0.70 HAV-IGG NEGATIVE HBS ANTIGEN NEGATIVE ANTI HBS NONIMMUNE IGG MG/DL 942.00 851.00 IGA MG/DL 178.00 165.50 IGM MG/DL 681.00 705.60 RF IU/ML 17.10 ALBUMIN PEP(%) % 59.00 59.10 ALPHA1 PEP(%) % 4.00 3.90 ALPHA2 PEP(%) % 8.00 8.10 BETA1 PEP(%) % 6.80 6.10 BETA2 PEP(%) % 4.60 4.70 GAMA PEP(%) % 17.60 18.10 ANA NEGATIVE ANTI DS DNA NEGATIVE LIPEMIC INDEX NORMAL HEMOLYTIC IND. NORMAL ICTERIC INDEX NORMAL GLUCOSE 99.00 MG/DL ( 65.00- 100.00) (........*) ALK.PHOSPHAT. 80.00 U/L ( 30.00- 140.00) (...*.....) ALT(GPT) 11.00 U/L ( 5.00- 40.00) (.*.......) AST(GOT) 15.00 U/L ( 5.00- 40.00) (..*......) BILIRUB.TOTAL 0.55 MG/DL ( 0.30- 1.20) (..*......) BUN 8.00 MG/DL ( 4.60- 21.00) (.*.......) CALCIUM SERUM 9.51 MG/DL ( 8.40- 10.40) (....*....) CHOLESTEROL 208.00 MG/DL ( 120.00- 200.00) (.........)* CREATININE SER. 0.87 MG/DL ( 0.50- 1.20) (....*....) SODIUM SERUM 139.00 MMOL/L ( 134.00- 148.00) (..*......) POTASSIUM SERUM 5.60 MMOL/L ( 3.50- 5.30) (.........)* HDL-CHOLEST. 73.00 MG/DL ( 40.00- 85.00) (......*..) LDL-CHOLEST. 108.20 MG/DL ( 60.00- 130.00) (.....*...) VLDL LEP(%) 21.40 % PHOSPHORUS 3.80 MG/DL ( 2.50- 4.60) (.....*...) TOTAL PROTEIN 7.97 G/DL ( 6.20- 8.50) (......*..) TRIGLYCERIDES 134.00 MG/DL ( 35.00- 170.00) (......*..) URIC ACID 3.60 MG/DL ( 2.30- 6.30) (..*......) GFR(ESTIMATED) > 60 (ML/MIN/1.73M2:יחידות) 18 עבור נבדקים מעל גיל MDRD חושב לפי נוסחת לא מתאים לנשים הרות IGG 942.00 MG/DL ( 600.00- 1600.00) (..*......) IGA 178.00 MG/DL ( 70.00- 400.00) (..*......) IGM 681.00 MG/DL ( 30.00- 230.00) (.........)* IMMUNOPHORESIS ראה הערה ALBUMIN PEP(%) 59.00 % ( 55.80- 66.10) (..*......) ALPHA1 PEP(%) 4.00 % ( 2.90- 4.90) (....*....) ALPHA2 PEP(%) 8.00 % ( 7.10- 11.80) (.*.......) BETA1 PEP(%) 6.80 % ( 4.70- 7.20) (.......*.) BETA2 PEP(%) 4.60 % ( 3.20- 6.50) (...*.....) GAMA PEP(%) 17.60 % ( 11.10- 18.80) (.......*.) IMMUNO EXTERNAL : הערה למחלקה IMMUNOTYPING TEST: IGM LAMBDA נוכחות WBC 6.00 K/UL ( 4.00- 10.00) (..*......) NEUTROPHILS 3.10 K/UL ( 1.80- 6.60) (.*.......) NEUTROPHILS % 51.70 % ( 46.00- 68.00) (.*.......) LYMPHOCYTES 2.10 K/UL ( 1.10- 3.50) (...*.....) LYMPHOCYTES % 34.80 % ( 15.00- 45.00) (.....*...) MONOCYTES 0.70 K/UL ( 0.08- 0.90) (......*..) MONOCYTES % 11.30 % ( 2.00- 9.00) (.........)* EOSINOPHILS 0.10 K/UL ( 0.00- 0.60) (.*.......) EOSINOPHILS % 1.70 % ( 0.00- 6.00) (..*......) BASOPHILS 0.00 K/UL ( 0.00- 0.15) BASOPHILS % 0.50 % ( 0.00- 1.50) (..*......) RBC 4.05 M/UL ( 3.90- 5.40) (*........) HEMOGLOBIN 13.60 G/DL ( 12.00- 16.00) (...*.....) HEMATOCRIT 39.90 % ( 35.00- 45.00) (...*.....) MCV 98.50 FL ( 80.00- 98.00) (.........)* MCH 33.50 PG ( 27.00- 33.00) (.........)* MCHC 34.00 G/DL ( 32.00- 35.50) (....*....) PLATELETS 228.00 K/UL ( 150.00- 400.00) (..*......) MPV 10.10 FL ( 6.50- 11.50) (.....*...) RDW 15.60 % ( 11.00- 16.50) (.......*.) FREE KAPPA 10.94 MG/L ( 3.30- 19.40) (...*.....) FREE LAMBDA 3.25 MG/L ( 5.71- 26.30)*(.........) KAP/LAMBD RATIO 3.36 RATIO ( 0.26- 1.65) (.........)* HB A1 C 5.30 % ( 3.80- 6.10) (.....*...)

כמובן שהצעד הראשון הוא לחזור לרופא שביקש את הבדיקות- בלי קשר להאים התואות מוזרות או תקינות. הדבר היחיד שמצאתי בו סטיה של תת קבוצה של נוגדנים IGM- רמה גבוהה, עם תת קבוצה למבדה נמוכה. מאחר ובדרך כלל מחפשים האם יש ייצור יתר שלה ולא מחסור- איני יודע לפרש לך את התוצאה- ספציפית למצבך, וזה ייעשה כאמור על ידי הרופא שביקש את הבדיקות ומן הסתם יש לו תכנית עבודה ומחשבה על אבחנה. למעט אלו לא הצלחתי למצוא בין המון הבדיקות שרשמת משהו משמעותי נוסף.

לאמי בת ה-80 יצא ערך של 0.93 בבדיקת דם בבדיקה של creatinine - האם זה תקין תודה מראש, אילת

כן דר' אלכסנדר קונדריאה מנהל היחידה לאורוגינקולוגיה וכירורגיה של ריצפת האגן מרכז רפואי וולפסון חולון טלפון ביחידה: 03-5028490 מרפאות: טשרניחובסקי 1 כרמל צרפתי טלפון: 8337164-04 שדרות ח"ן 11 ת"א טלפון: 5284892-03

שלום רב! לבעל תמיד יותא ערך של 1.4 ואף רופא לא התיס עד כה. האם אני צריכה לדאג? תודה דבי ברטפלד

אני מבקש לדעת מזה המילה creatinine ממה זה בא האם זה מסוכן אך אפשר לטפל בזה ומה לעשות כדי למנוע את זה. בתודה papa36

אני מבקש לדעת מזה המילה creatinine ממה זה בא האם זה מסוכן אך אפשר לטפל בזה ומה לעשות כדי למנוע את זה. בתודה papa36

שלום אני בן 66 בבדיקת דם יצא ערך של creatine 0.89 האם זה תקין תודה מראש אנגל

בבדיקת דם ערכו של ה-creatinine ובבדיקה האחרונה הגיע ל- 2.2 נראה לי שיש קשר בין לקיחת כדור LIPITOR לעלית ה-CREATININE . כל פעם שעליתי במינון של ה- Lipitor עלה גם ערכו של ה-Creatinine לפני כחושדשיים עשיתי נסיון וירדתי במינון ה- Lipitor מ - 40 ל- 20 mg ובמקרה זה ירד ה- Creatinine מ- 1.78 ל- 1.62 בתקופה של כחודש, האם יש קשר ומה עלי לעשות?

creatinine בבדיקת דם מראה 2.22 קריאת ה- BUN 34.60 ישנה ציסטה בגודל 18X20 ס"מ היוצאת צהכליה השמאלית מספר שנים. מבקש פענוח אני בן 60 ומרגיש טוב

בקשה להסביר מה זה אומר קריאטינין 1.25 אוראה 97 -כמעט כפול מהנורמלי זה דבר רציני? תודה לילה

הבן שלי עושה המון שתן ( לפעמים כל שעה) כל הבדיקות דם ו שתן היו בסדר חוץ מי קריאטינין שיצעה 0.44 כעשר הנורמה (לפי התדפיס) הוא 0.7 העם אני צריך לדאוג, עגב הילד מלא מעל לשקל ממוצעה תודה

שלום שלום יש לי ערכים בעייתים ב NEUTROPHILS נמוך LYMPHOCYTES גבוה PLATELETS נמוך NEUTROPHILS % 43.70 % ( 46.00- 68.00)*(.........) LYMPHOCYTES % 45.80 % ( 15.00- 45.00) (.........)* PLATELETS 126.00 K/UL ( 150.00- 400.00)*(.........) גם לפני חודש עשיתי בדיקת דם והיו לו אותם ערכים בעייתים דליעל ! בנוסף לבדיקות דלעיל עשו לי עוד בדיקות, והיו לי סטיות בערכים גם ב: MPV גבוה BILIRUB.TOTAL גבוה MPV 11.60 FL ( 6.50- 11.50) (.........)* BILIRUB.TOTAL 1.41 MG/DL ( 0.30- 1.20) (.........)* כאמור, משום מה לא נבדקתי שוב על שני בדיקות אלה. סימפטומים גופניים אין לי, חוץ מעייפות ותשישות וקושי לקום בבוקר. אפשר לדעת אם יש מה לדאוג ? אני צריך לעקוב ? תודה רבה !!!! להלן סיכום בדיקות הדם שלי בשנים האחרונות אם זה יעזור : LIPEMIC INDEX | | | |NORMAL | | | | HEMOLYTIC IND. | | | |NORMAL | | | | ICTERIC INDEX | | | |NORMAL | | | 95.17 | | | 73.08 | | GLUCOSE MG/DL | | | 69.73 | 79.00 | | 54.54 | | ALK.PHOSPHAT. U/L | | | 107.60 ¢| 105.00 ¢| | 10.21 | | ALT(GPT) U/L | | | | | | 82.58 | | AMYLASE SERUM U/L | | | 53.93 ¢| 40.00 | | 11.44 | | AST(GOT) U/L | | | 1.14 | 0.53 | | 1.41 ¢| | BILIRUB.TOTAL MG/DL | | | 10.10 | | 8.04 | | | BUN MG/DL | | | 9.36 | | | | | CALCIUM SERUM MG/DL | | | 158.43 | | | 148.38 | | CHOLESTEROL MG/DL | | | 0.84 | | | 0.79 | | CREATININE SER.MG/DL | | | 136.23 | | | 138.32 | |SODIUM SERUM MMOL/L | | | 3.98 | | | 4.07 | |POTASSIUM SERUMMMOL/L | | | 33.28 ¢| | | 40.47 | | HDL-CHOLEST. MG/DL | | | 111.82 ¢| | | 97.00 | | LDL-CHOLEST. MG/DL | | | 127.20 | | | | | IRON UG/DL | | | 3.55 | | | | | PHOSPHORUS MG/DL | | | 66.65 | | | 54.58 | | TRIGLYCERIDES MG/DL | | | 7.26 | | | | | URIC ACID MG/DL | | | | | 1.00 | | | VOLUME URINE L/24H | | | | | | 60 <| | (GFR(ESTIMATED | | | | | 2822.00 ¢| | |CREATININ U/24HMG/24H | | | | | 282.20 | | | CREATININ UCONCMG/DL | | | | | 16.60 | | | PROTEIN U CONC MG/DL | | | | | 166.00 ¢| | |PROTEIN U/24HR MG/24H | | | | | | 277.00 | | VITAMIN B12 PG/ML | | | 5.60 | | | 5.40 | 5.30 | WBC K/UL | | | 3.00 | | | 2.10 | 2.30 | NEUTROPHILS K/UL | | | 54.10 | | | 39.50 ¢| 43.70 ¢| % % NEUTROPHILS | | | 2.00 | | | 2.68 | 2.43 | LYMPHOCYTES K/UL | | | 35.00 | | | 49.80 ¢| 45.80 ¢| % % LYMPHOCYTES | | | 0.40 | | | 0.41 | 0.38 | MONOCYTES K/UL | | | 7.30 | | | 7.70 | 7.10 | % % MONOCYTES | | | 0.20 | | | 0.14 | 0.16 | EOSINOPHILS K/UL | | | 3.00 | | | 2.69 | 2.93 | % % EOSINOPHILS | | |* ערך אפס | | | 0.02 | 0.02 | BASOPHILS K/UL | | | 0.60 | | | 0.37 | 0.46 | % % BASOPHILS | | | 4.77 | | | 4.93 | 4.63 | RBC M/UL | | | 14.80 | | | 15.50 | 14.20 | HEMOGLOBIN G/DL | | | 43.30 | | | 44.30 | 41.40 | % HEMATOCRIT | | | 90.80 | | | 90.00 | 89.40 | MCV FL | | | 31.10 | | | 31.40 | 30.80 | MCH PG | | | 34.20 | | | 34.90 | 34.40 | MCHC G/DL | | | 147.00 ¢| | | 123.00 ¢| 126.00 ¢| PLATELETS K/UL | | | 11.50 ¢| | | 11.60 ¢| 11.00 | MPV FL | | | 12.80 | | | 12.70 | 13.00 | % RDW | | | | | | URINE-CULTURE | |STERILE C | | | | CMV-IGG | | | |Negative | | | | CMV-IGM | | | |Negative | | | | EBV-IGM | | | |Negative | | | | HAV-IGG | | | |Positive | | | | HAV-IGM | | | |NEGATIVE | | | | HBS ANTIGEN | | | |NEGATIVE | | | | ANTI HBS | | | |Negative | | | | ANTI HBC IGG | | | |Negative | | | | HCV ABS | | | |NEGATIVE | | | | 3>| | | | TOXOPLASMA-IGG | | | | TOXOPLASMA-IGM | | | |Negative | | | | EBV EBNA (IGG) | | | |Positive | | | 47.20 | | | | | ADRENALINE-PL. PG/ML | | | 164.00 | | | | | NORADRENAL.(P) PG/ML | | | 349.35 | | | | |CORTISOL-SERUM NMOL/L | | | 2.70 | | | 2.18 | |TSH MIU/ML | | | | | | 1.04 | | SG SG | | | | | | LEUCOCYTES UR. | |NEGATIVE | | | | | | NITRITE | |NEGATIVE | | | | | | 5.50 | | (PH (URINE | | | | | | 20.00 | | PROTEINE UR MG/DL | | | | | | GLUCOSE URINE | |NORMAL | | | | | | 60.00 | | KETONES MG/DL | | | | | | 2.00 | | UROBILINOGEN MG/DL | | | | | | BILIRUBIN UR | |NEGATIVE | | | | | | ERYTHROCYTES | |NEGATIVE סוף דוח

סה"כ החריגות מהנורמה אינן גדולות. רמת הטסיות (Platelets)מעט נמוכה אבל יש אנשים שזו הנורמה שלהם ובאופן כללי ברמות כאלה זה לא בעייתי או מסוכן.

16/05/2010 | 16:00 | מאת: אליהו הנביא
מתוך פורום בדיקות דם ומעבדה

אני אמור לעקוב ? או שאני יכול להניח לזה ככה ? תודה שוב.