המוגלובין נמוך מאוד ואיספיקת כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

17/10/2020 | 22:06 | מאת: משה

שלום רב! אני בן 65 עם מחלות רקע רבות. ההמוגלובין שלי נמוך עד כדי 11.8 וזה לאורך תקופה ארוכה. כבר יותר משנתיים שהעקומה בירדה. בהתחלה הייתה מתונה ולאחרונה ממש לא כפי שאפשר להתרשם. כמובן רופא המשפחה שלי שלח אותי להמטולוג. אחרי בירורים ובדיקות הסתבר שאין לי מחלת דם כמו שהוא קרא לזה. והוא אמר שהוא כמעט בטוח שזה הכל נובע מהאי ספיקת כליות שיש לי. קריאטינין אצלי 1.3- 1.4. אני שומר על הסוכרת שלי מאוזנת וגם על לחץ דם מאוזן. דיאטה דלת חלבון ואשלגן "לפי הספר". אם אכן הבעיה של ההמוגלובין נובעת מהכליות, האם ניתן לעשות משהו? אני יודע שלא ניתן לעצור מחלת כליות ובטח לא לרפא. אך האם ניתן להאט קצת? אולי תרופות חדשות? המון תודות!

יש תרופות לטיפול בהמוגלובין בהתאם לבדיקות הדם. למשל אם חסר ברזל / ויטמין בי12 / חומצה פולית נותנים תוספים. כאשר כל הויטמינים וברזל תקינים, ניתן לתת את הורמון האריתרופואטין שזה הורמון שבמצב תקין מופרש על ידי הכליות ליצירת תאי הדם האדומים במח העצם. אבל מתחילים את הטיפול בהורמון רק בערכי המוגלובין נמוכים מ 10, כאשר ערכי המטרה בטיפול הם 10-12, וזאת על סמך מחקרים. לכן במצב האנמיה שלך הטיפול הוא רק אם יש חסרים בויטמינים. מבחינת האטת מחלת הכליות - יש כיום מספר תרופות שיכולות לעזור, כמו גם שמירה על תזונה מתאימה, לחצי דם מאוזנים ועוד. ממליצה על מעקב נפרולוגי לעניין זה.

מנהלי פורום נפרולוגיה