צום יום כיפור ותרופות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/09/2020 | 19:16 | מאת: דן

שלום רב, בן 67 ברקע פרפור פרוזדורים שבא בהתקפים ברוך השם בשנים האחרונות אין התקפים לוקח פרופקס 300 מג פעמיים ביום אליקוויס טרייטייס וקדקס ללחץ דם ותרופות לכולסטרול וגאוט חשוב לי לדעת מבחינה רפואית האם מותר לי לצום ביום הכיפורים? במשך שנתיים צמתי חוץ משתייה מעטה מאד ללקיחת תרופות כמו אלקוויס פרופקס וללחץ דם. אך אחרי הצום לחץ הדם שלי עלה והרגשתי חולשה קשה שגרמה לי להתעורר בלילה האם ישנה סכנה שאדם כמוני יצום בכיפור? האם מותר לי לצום? האם לדעתכן מסוכן לצום או להפסיק שתייה בכלל? חשוב לומר שלא הפסקתי את התרופות החיוניות בצום אך עדין לא הרגשתי טוב אחרי הצום בתחושה של חולשה ותחושת עייפות ובלילה התעוררתי ולחץ הדם עלה. ביום יום אני בסדר תודה מראש וגמר חתימה טובה

אם בעבר הרגשת רע ולחץ הדם יצא מאיזון בעקבות הצום, הרי שלא מומלץ לצום צום מלא גם השנה. השינויים בלחץ הדם הינם מסוכנים. ניתן להסתפק בצום מאכילה בלבד עם הגבלת שתיה בלבד וללא צום שתיה ממש. בעת צום אין לקחת טריטייס. את שאר התרופות ניתן לקחת כרגיל.

מנהלי פורום נפרולוגיה