תשובה לדופלר כליות ?

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

02/09/2020 | 12:30 | מאת: מיקי

תשובה של דופלר א.ס כליות- הודגמו ערכי Riגבוהים דו"צ כביטוי לעליה בתינגודת של כלי דם כלייתים קרוב לודאי על רקע נפרופתיה(לשקול קורולציה עם בדיקות מעבדה)כח הבדיקות כולל איסוף שתן יצאו תקין לחלוטין - מה עושים ??

אני מניחה שנשלחת לבצע בדיקת דופלר כחלק מברור ליתר לחץ דם. מומלץ לטפל בגורמי הסיכון למחלת כלי דם: לאזן היטב את לחץ הדם, להפסיק לעשן אם אתה מעשן, לטפל ביתר שומנים בדם, לרדת במשקל ולטפל בסוכרת (אם אתה סובל מעודף משקל או סוכרת).

03/09/2020 | 09:33 | מאת: מיקי

האם יש צורך לעשות לעשות מיפוי כליות דינמי ??

לפי הנתונים שמסרת לא נראה שצריך. אבל כדאי להפנות את השאלה לרופא המטפל

מנהלי פורום נפרולוגיה