פרוסטמד לחולה עם אי ספיקת כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

10/04/2020 | 08:14 | מאת: רשף

שלום רב, אובחנתי כחולה סרטן כלייתי לפני שלוש שנים. אני עם GFR 50 . אני צורך תוסף תזונה פרוסטמד לערמונית שמכיל דקל ננסי,ליקופן ואבץ. שאלתי האם יש בעיה עם זה? דבר נוסף לגבי ביצים, הדיאטנית אישרה בתפריט, מנגד הנפרולוג הגבי מאוד. בתודה רבה

במטופלים עם אי ספיקת כליות כרונית, אך עם EGFR מעל ל 30 נהוג להמליץ על דיאטה שאינה עתירה בחלבון (כ 1 גרם חלבון לכל קג משקל גוף אידיאלי), אך לא דלה בחלבון. הדיאטה צריכה להיות דלה במלח, מזוות מעובדים, וככל הניתן עתירה ב דגים, פירות ירקות, קיטניות לאות ושמן זית, אגוזים...ים תיכונית . אני לא מכירה את המוצרפרוסטמד שנמכר כתוסף מזון. ליקופן כנראה אינו מזיק (אך למיטב ידיעתימחקרים רפואיים לא מצאו בו תועלת להפחתת הישנות גידולים), אבץ כנראה אינו מזיק למרות שיש דיווחים על הרעלות אבץ משמעותיות בהן גרם לפגיעה כלייתית חמורה. על שמן דקל ננסי לא מצאתי מידע אמין.

מנהלי פורום נפרולוגיה