השלמת חסרי ויטמינים והכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

11/02/2020 | 19:15 | מאת: י

היי, בן 37, חשד ל-IgA Nephropathy. פרוטאינוריה (מעט מעל גרם חלבון) והמטוריה בשתן. תפקודי כליה תקינים. קריאטינין בדם מעט גבוה. לאחרונה אובחנה אצלי בלפריטיס (דלקת כרונית בעפעפיים), שמלווה במקרים חוזרים ונשנים של שעורה. רמות הוויטמינים שלי מעט נמוכות: ויטמין בי-12 (176), חומצה פולית (4.1), ויטמין די (17). ויטמין A לא נבדק. לציין שלאחרונה התחלתי ליטול מולטי-ויטמין של צנטרום. הנ"ל, בפרט מחסור בויטמין D, עלולים להיות הגורם לבלפריטיס. אודה על הנחיה כיצד עליי להשלים את החסרים של ויטמיני ה-B12, חומצה פולית, ויטמין A וויטמין D, כך שלא יהיו נפרוטוקסיים). הן מבחינת דרך מתן (זריקה, כמוסות, טיפות וכד') ומינון. למיטב הבנתי, ויטמין D למשל יכול להיות נפרוטוקסי והמינון המומלץ הוא 400-1000 ועד 2000IU/day. כך גם ויטמין A עלול להיות נפרוטוקסי במינונים גבוהים. תודה מראש!

אתה צריך להיבדק לצליאק הן בגלל החסרים המרובים והן בגלל שיש קשר בין iga nephropathy לבין צליאק. לא הייתי לוקחת ויטמין a בלי לבדוק רמה בהתחלה. אם יש חבר להתיעץ עם רופא עיניים בנוגע למינון. גם כשלוקחים 2000iu יומי של ויטמין d מילוי החסרים לוקח חודשים ארוכים. בעוד שנה תבדוק שוב רמות.

12/02/2020 | 21:08 | מאת: י

היי, תודה רבה על התגובה! נבדקתי לצליאק לפני מספר שנים (בגלל תסמיני IBS) ובדיקת הדם לנוגדנים יצאה שלילית. יש לך איזושהי המלצה לגבי מינון מקסימלי או דרך מתן?

ויטמין B12 ניתן לקחת בכדורים תת לשוניים. המינון הוא 1,000 מקג לכדור. חומצה פולית במינון 5 מג ליום. תיקח למשך 3 חודשים ותחזןר על הבדיקות. כשיש חסר ויטמין D יש לקחת 2,000 יחידות ליום. רעילות של ויטמין D בצורת ה 25 שלו אינה נפוצה. ניתן לקחת את המינון הגבוה במשך חודש ואז לרדת ל 1,000 יחידות ליום. בנוגע לויטמין A - יכול להצטבר ולגרום לנזקים ולכן תמתין לרמה בדם

15/02/2020 | 21:42 | מאת: י

מעולה, תודה רבה!

מנהלי פורום נפרולוגיה