פרוטאין 6.80 אלבומין 4.30 בבדיקות דם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

06/02/2020 | 14:04 | מאת: רוני

שלום אני לפני איסוף שתן בבדיקות דם פרוטאין ואלבומין בגבול התחתןן של הנורמה יכול להיות שאני מאבדת גרמים רבים מעל 2-3 למרות מצב האלבומין והפרוטאין בדם שהוא כביכול תקין ? האם אפשרללמוד משהו מבדיקת הדם על תוצאות האיסוף? תודה רבה

לא הבנתי את השאלה. אלבומין 4.3 זה תקין לחלוטין. האם יש עדטת להפרשת חלבון בבדיקת שתן?

07/02/2020 | 07:25 | מאת: רוני

כן דוקטור בשנים האחרונות באיסופים בין 1,5-2.3 עקב מחלת כליות שכרגע מתבטאת רק בהפרשת חלבון מעל שנה לא עשיתי אבל בדם האלבומין תקין? תודה

במצב הזה יש פרוטאינוריה (הפרשת חלבון בשתן) ללא תסמונת נפרוטית (המשלבת הפרשת חלבון בשתן עם בצקות, אלבומין נמוך בדם ועליה בכולסטרול). פרוטאינוריה שכזו יכולה להופיע במגוון מחלות כליה כאשר הנפוץ זה מחלת כליה על רקע סכרת, השמנת יתר. חשוב להוריד את הפרשת החלבון בשתן ככל שניתן (ועדיף פחות מ 1 גרם) באמצעות שליטה על גורמי סיכון למחלה, תזונה דלת מלח ותרופות המפחיתות את הפרשת החלבון. ישנם מצבים בהם הנפרולוג ימליץ על ביצוע ביופסית כליה.

מנהלי פורום נפרולוגיה