שינוי חד ביחס אלבומין גלובולין ועוד

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

24/09/2019 | 19:18 | מאת: גלעד

שלום אני בן 48. ידוע כ 20 שנה על מעט אריתרוציטים בשתן. בדיקת CT בטן לפני שנתיים תקינה US בטן היה תקין כמה פעמים נפרולוג לפני 8 שנים העריך זאת כ THIN BASEMENT MEMBRANE DISEASE ואמרו לי לשים לב אם מתפתח משהו כי עלול להיות גם משהו חריךף יותר. בשנה האחרונה ירדתי קצת במשקל מ 60 שהייתי תמיד ל 57 ק"ג על גובה 1.80. ללא הסבר. בוצעו בשנה האחרונה כל 3 חודשים בדיקות דם שהיו תקינות. צילום חזה לפני 4 חודשים תקין. קולונוסקופיה תקינה. אק"ג תקין. באחרונה גם לעתים חולשה ולחץ דם קצת נמוך 95-60 ( בעבר היה 120-70 ). ובעמידה מדי פעם דיזינס ומודד לחץ דם 85-60 בעמידה! בדיקת רופא לפני 3 חודשים תקינה. אק"ג תקין. בוצעו השבוע שוב בדיקות דם. לאורך זמן האלבומין שלי היה בערך 4.7 והגלובולין היה בערך 3 או 3.3 כשסה"כ TOTAL PROTEIN כ 8 ***בבדיקה שבוצעה אתמול האלבומין עלה ל 4.9 אבל הגלובולין צנח ל 2.2 ( רק לפני חודשיים הוא היה 3.3 ). ***היחס בין אלבומין לגלובולין הוא 4.9/2.2= 2.2! כשבעבר עמד לאורך השנים על כ 1.3-1.4 . מעבר לכך יתר בדיקות המעבדה תקינות, ספירה תקינה, CRP תקין בקצה הנמוך אלקטרוליטים תקינים, תפקודי כבד וכליות תקינים TOTAL PROTEIN 7.1 AST ALT GGT בקצה התחתון של הנורמה ALK = 80 LDH=218 די דומה לעבר BILIRUBIN= 1.1 דומה לעבר CPK=52 CALCIUM= 9.5 בדיקת שתן תקינה פרט לקצת אריתרוציטים קריאטניין תקין 0.7 חומצה אורית 6.3 סוכר 85 UREA 21.6 האם שינוי היחס בין אלבומין לגלובולין ל 2.2 מעיד על חלילה בעיה בכליות? כיוון אחר? האם נדרש עוד בירור או שאפשר לחכות כמה חודשים ולחזור על זה? תודה רבה

לאור הירידה במשקל ממליצה גם על אולטרסאונד בטן אם לא בוצע. בכל מקרה לא נראה בשלב זה שיש קשר למחלת הכליות

מנהלי פורום נפרולוגיה