Albumin/creatinine ratio גבוה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

13/08/2019 | 19:48 | מאת: תום

שלום, בקשר לאישה מבוגרת (90+). בעלת היסטוריה של דלקות חוזרות בשתן. -בבדיקת דם בחודש אפריל כמות סוכר בדם היתה: Glucose (B) Urgent= 185 mg/dl -לפני 20+ שנה היו אבנים בכליות שהוצאו בניתוח -לאחרונה החלה צריבה לקראת סוף מתן שתן+ ריח שתן חריף ולא רגיל, ללא קשר לכמות השתייה. -נעשתה בדיקת שתן לפני יומיים, ונמצא כי יש זיהום לפני הגעת תוצאות מלאות, וניתן לה טיפול באנטיביוטיקה זינט 250 מ"ג(נאמר שהמינון נמוך מפאת גילה) כבר בבוקר למחרת נטילת התרופה(היום בבוקר) נעלם הריח החריף שהיה לשתן. -לא ידוע על מצב של סכרת, מצד שני כמות הסוכר בדם הייתה גבוהה באפריל, ולא נבדקה מאז. -נעשתה בדיקת שתן לפני יומיים, ועכשיו הגיעו תוצאות מלאות: -Albumin/creatinine ratio = 155.41 -PH (U)=6.5 -Nitrit (U)= positive -Ketone (U)=negative -Glucose (U)=50.0 mg/dl -Urobilinogen (U)=NORMAL -Bilirubin (U)=NEGATIVE -Protein (U)=10.0 mg/dL -Leucocytes (U)=500 cell/µl -Erythrocytes (U)=10 cell/µl -Urine Culture Vitek- Escherichia coli 100,000 CFU/ml-גדול מ -All isolates&sensitivity חיידקים Escherichia coli - (1) 1 VitekAntibiotics S Amikacin S Amoxicillin/CA S Ampicillin S Ceftazidime S Ceftriaxone S Cefuroxime - Axetil S Cephalexin S Ciprofloxacin S Ertapenem S Fosfomycin S Gentamicin S Meropenem S Nitrofurantoin S Piperacillin/Tazobactam S Trimethoprim/Sulfa Legend: R=Resistence, I=Intermediate, S=Sensitive, N=Negative, P=Positive ESBL- Positive מצביע על מנגנון עמידות לאנטיביוטיקות מסוג β- lactams. 1.אודה אם רופא יוכל להסביר מה אומרות הבדיקות, בדגש על Albumin/creatinine ratio = 155.41 mg/g האם יש בעיה בכליות? האם התוצאה גבוהה מאד? האם זה יכול להיגרם כתוצאה מכמות סוכר גבוהה בדם? אילו בדיקות צריך לעשות עכשיו? האם התוצאה הזאת יכולה לנבוע מהימצאות החיידק שנמצא אצלה בשתן? *אני מודע שהייעוץ כאן לא מחליף התייעצות עם הרופא המטפל, אך אשמח לשמוע גם חוות דעת שלכם. תודה

13/08/2019 | 19:52 | מאת: תום

שכחתי להוסיף נוטלת ברזל, ויטמין D וחומצה פולית

13/08/2019 | 19:54 | מאת: תום

שכחתי להוסיף נוטלת ברזל, ויטמין D וחומצה פולית ואמלודיפין 10 מ"ג באופן יומי

כל הממצאים בבדיקת השתן יכולים להיות קשורים בהמצאות החיידק. הפרשת אלבומין משתנה בעת זיהום חיידקי ולכן כדאי פשוט לחזור על הבדיקות לאחר השלמת הטיפול האנטיביוטי. אכן סוכר 185 לא תקין במידה ובוצע בצום. כדאי לחזור על הבדיקה וגם על המוגלובין A1C - בדיקה המעריכה את ערכי הסוכר בשלושת החודשים האחרונים

מנהלי פורום נפרולוגיה