יתר לחץ דם גיל 38-טיפול

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/07/2019 | 12:47 | מאת: יוסי

שלום סובל מיתר לחץ דם מתקופת הצבא, מטופל בחצי שנה אחרונה על ידי ואזדיפ קומבו, לפני זה בואלסרטן שלאחר שהורד מהמדפים הוחלף לואזודיפ שלא הצליח לאזן ואז הוחלף לואזודיפ קומבו. מדידות בבית נעות בין 125/80-130/90 בשעות בבוקר ואילו בערב זה יכול להגיע גם ל140/95. במרפאה אני לא בודק מכיוון שבדרכ יש לי שם ערכים גבוההים סביב 145/100. יש לי משקל עודף (מנסה להוריד) והתחלתי לאחרונה פעילות גופנית ברמה יומית. בדיקות דם ושתן תקינות לחלוטין וגם האקג וגם אצל רופא עיניים. שאלה האם הטיפול שאני מקבל נכון לגילי או שנדרש להחליף אותו? האם יש עוד בדיקות שכדאי לבצע על מנת לבדוק שאין פגיעה בכליות/לב/מח תודה רבה

וזודיפ קומבו תרופה מצוינת אבל יכול להיות שמשך הפעילות שלה לא מספיק ל- 24 שעות ועל כן עליית לחצי הדם בערב. ירידה במשקל חשובה ויכולה בהחלט לעזור באיזון לחץ הדם כמו גם הפחתת כמות הנתרן בתזונה, המנעות מעישון ופעילות גופנית סדירה. במידה ולמרות הירידה במשקל לחצי הדם מעל 130/80 במדידות חוזרות, כדאי יהיה לתגבר את הטיפול התרופתי, ככל הנראה העלאת מינון הווזודיפ קומבו לפעמיים ביום אבל כמובן שזה תלוי במספר גורמים אותם יכול לדעת רק הרופא המטפל שלך

10/07/2019 | 10:51 | מאת: יוסי

תודה רבה על המענה, עוד שאלה ברשותך אם רק אחד המדדים של לחץ דם יישאר גבוהה יותר לדוגמא 140/80 או 130/90 האם נדרש גם להוסיף טיפול תרופתי? ו תודהה מראש

כן. ההתיחסות לפי הערך הגבוה

מנהלי פורום נפרולוגיה