בדיקת קריאטינין אוריאה בדם

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/06/2019 | 17:13 | מאת: עמית

שלום רב רקע כללי:בן 41 בריא בד"כ עם 2 אבני כליות קטנים מאוד ולא משמעותיים על פי הרופא לוקח קפליות אשלגן ציטראט כטיפול מונע עקב ציטראט נמוך מאוד בבדיקה . מבצע פעילות גופנית מאוד עצימה (ריצות ארכות וחדר כושר) בבדיקה האחרונה קריאטינין 0.98 אוריאה 44,שאר הבדיקות בגדר הנורמה. יש לציין שהתזונה שלי כוללת כ 155 גרם חלבון ליום ( שוקל 65 ק"ג) 2 שאלות: 1.האם בדיקת הקריאטינין היא בדיקה מדוייקת לתיפקוד הכליות או שישנה בדיקה מדוייקת יותר לאמוד תיפקוד כליות? 2.האם האוריאה המעט מוגברת( כבר מספר בדיקות ברצף) קשורה לתפיקוד כליתי מעט לא תקין או שהערך המוגבר קשור לתזונת חלבונים גבוהה? האם פעילות גופנית עצימה משפיעה על מדד האוריאה עקב כך שהגוף נמצא בסטרס? תודה וחג שמח

תזונה עתירת חלבונים לא מומלצת באנשים עם אבני כליות. אתה אוכל מעל 2.3 גרם חלבון לק"ג ליום, כמות גבוהה מאוד. בעיקר אם מרבית החלבון מקורו מן החי. תזונה עתירת חלבון מן החי קשורה בהגברת הפרשת הסידן בשתן, והפחתת ציטראט בשתן. פעילות גופנית עצימה לא אמורה להשפיע על האוראה אבל התזונה כן יכולה להשפיע. בנוגע לבדיקת תפקודי כליות - בדיקת הקראטינין לרוב מספיק מדויקת לצרכי היומיום. יש לכך סייגים אך כעקרון זו השיטה בה משתמשים מסיבות רבות. יש בדיקות אחרות שאינן פרקטיות ביומיום או לא קיימות בארץ. הקראטינין שלך תקין.

מנהלי פורום נפרולוגיה