מים בריאות לחולת כליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/02/2019 | 09:44 | מאת: חבצלת

שלום רב,אשה בת 77 עם בעיות קשות בתפקודי כליות ,צריכה לעשות דיאליזה אך אינה מוכנה לעשות. אושפזה בבית חולים עכב קושי נשימתי נמצא כי יש מים בריאות ונתנו לה פוסיד.אחרי יממה לא עוזר וכן בגלל בעיות בכליות נותנת שתן פעם ביום ובפעם בלילה וכך גם עם הפוסיד שאמור לשתן.השאלה האם מותר לה בכלל פוסיד במצבה? ומה אפשר לעשות חוץ מדיאליזה להוצאת הנוזלים ושיפור הנשימה? תןדה

הנשימה חשובה יותר מהכליות ולכן אם מתקשה לנשום בגלל מים, אין ברירה אלא לתת תרופות משתנות שיכולות להחמיר את התפקוד הכלייתי (ולגרום לעליית קראטינין). אם הפוסיד לא עוזר אפשר לנסות מינון גבוה יותר או להוסיף תרופה נוספת שתעזור לעבודת הפוסיד, אך אם היא נותנת שתן רק פעמיים ביום ויש נוזלים בריאות, לא נראה שיש ברירה אלא להתחיל דיאליזות. במידה והיא מסרבת, יכול להיות שתגיע למצב של הנשמה מלאכותית, מצב מסוכן שכדאי להמנע ממנו באמצעות דיאליזה. במידה ומסרבת לכל טיפול פולשני, וסובלת ממצוקה נשימתית, אפשר לתת מעט מורפיום להקלה על הנשימה אך צריך להבין את משמעות טיפול זה שיכול להביא להדרדרות נוספת ועד למוות.

מנהלי פורום נפרולוגיה