לחץ דם 148/85 לאחר סיום מחלה

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

09/02/2019 | 13:46 | מאת: ליאן

דר'שלום ותודה מראש, אני מעל גיל 60 בריאה ללא מחלות ולא נוגעת בכדורים . חליתי לפני כמה זמן בהצטננות שפעת, שיעול חריף ונוראי הלכתי לרופא אחרי שבועיים לערך בלית ברירה, אמר שיש לי דלקת בדרכי הנשימה (סובלת ככה נאמר לי בזמנו מ-copd ) ברונכיט כרוני. נתן לי אוגמנטין לשבוע. הכדורים גמרו אותי חזק לי ממש, אמנם השיעול כמעט עבר לחלוטין גם הנזלת עדיין מרגישה רע הלכתי למדוד לחץ דם (שנים לא מדדתי) שהראה 148/85 כי הרגשתי חולשה, סחרחורת כאבי ראש ועיניים. האם זה ממש גבוה ויכול לרדת אחרי שאבריא לגמרי או שאצטרך חלילה כדורים שלא רוצה להתחיל עם זה. כל חיי היה לי לחץ דם נמוך ממש. תודה על תשובתך, ליאן

ממליצה לא להתרגש ממדידה בודדת. תחזרי על המדידות - לפחות 3 פעמים בשבוע הקרוב - ואם אכן לחצי הדם מעל 130/80 תעדכני את הרופא המטפל. גם אם יהיו מוגברים אין זה אומר שתצטרכי מעכשיו טיפול ויכול בהחלט להיות שלאחר שתבריאי הכל יחלוף. החלמה מהירה!

מנהלי פורום נפרולוגיה