לחץ דם ואמבטיה חמה האם יש נזק

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/01/2019 | 10:02 | מאת: אמבטיה חמה ולחץ דם גבוה

אני סובלת מלחץ דם גבוה האם יש נזק לעשות אמבטיה חמה ולשבת במים חמים כרבע שעה האם הלחץ גם עולה או הדופק??

שהות באמבטיה חמה מאד זמן ממושך מקבילה לשהות בסאונה זמן ממושך. צפויה להתרחש ואזודילטציה (זאת אומרת הרחבה של כלי דם הסמוכים לעור) ועלולה להתרחש ירידת לחץ דם, שעלולה להיות חמורה יותר במטופלים שלוקחים תרופות ללחץ דם. במטופלים שלא מקבלים טיפול המאט את קצב הלב (למשל חוסמי בטא) עלול קצב פעימות הלב להפוך למהיר, מה שעלול לגרום לעומס על הלב. שהות ממושכת שהות בסאונה (ולכן גם באמבטיה מאד חמה) לא מומלצת לחולי לב. אם את סובלת ממחלת לב או עוד מחלות לא הייתי יושבת באמבטיה יותר ממספר דקות, להיות ערנית לתחושות של סחרחורת,חולשה,טכיקרדיה (דופק מעל ל 100 פעימות בדקה) ולהפסיק את הרחצה אם מתפתח

מנהלי פורום נפרולוגיה