תנודות בלחץ דם רקע נפשי או אחר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

12/10/2018 | 16:26 | מאת: ליהיא

לום ד"ר, בת 52 לוקחת דיובאן 40 מ"ג ליום ונמצאת בברור לגבי לחץ דם אם על רקע נפשי או לא. בבדיקות בבית הבדיקה הראשונה בדר"כ סביב 130/140 על 80 בבדיקה שניה 120 /80 ובשלישית צונח ל 116/77 זה חוזר על עצמו ירידה מבדיקה לבדיקה ברביעית וחמישית ושישית זה כבר נשאר 116/77 ואז אני מתלבטת אם צריך כדור בערך כזה..מה עושים?כשלא לקחתי כדור זה היה בדיוק ככה אבל עם ערכים יותר גבוהים כך שהבדיקה האחרונה היתה 130/90 והראשונה 140/150על 90 האם מיהרתי לקחת כדור?

למדידות לחץ דם ביתי יש הנחיות ברורות . אחת ההמלצות היא תמיד להתעלם ממדידה ראשונה ולהתייחס למדידות העוקבות אחריה. לחץ דם ביתי של 130/90 הוא גבוה למדידה ביתית בעוד שלחץ דם של 116/117 תקין. נראה שאת מאוזנת היטב עם כדור הדיאובאן. כמובן שאין להסתמך על מדידה בודדת למסקנות אלא לראות מעקב של מספר ימים. לאור העובדה שלחץ הדם שלך נזקק למעט מאד טיפול לצורך איזונו יתכן ואם תבצעי שינויים באורכות החיים תוכלי התאזן ללא טיפול תרופתי כלל. שינויים באורכות חיים כולל שינויי תזונה (דיאטה דלת מלח, דלת מזון מעובד) , פעילות גופנית סדירה (ארובית, יוגה..), הורדה במשקל (אם יש עודף משקל). בהצלחה

13/10/2018 | 20:24 | מאת: להיא

תודה על תשובתך, גם שלחץ הדם מאוזן ממשיכה לסבול מלחץ בראש במיוחד בשינוי ם ממצב ישיבה לעמידה או בנסיעה (לעיתים עם לחץ באוזנים) הלחץ הזה גורם לי להילחץ ומקפיץ לפעמים את המדדים גם גם ל 146 ואפילו150 אם לא אקח את הדיובאן זה עלול להגיע לערכים שיסכנו אותי לא כך?תודה

בוודאי שאין להפסיק כעת את הטיפול. רק ציינתי שאם תשני אורחות חיים ומדידות לחץ הדם תשתפרנה, אז אולי אפשר יהייה לשקול זאת. כמובן שאל מול רופא מטפל ולא על סמך יעןץ אינטרנטי. בהצלחה

מנהלי פורום נפרולוגיה