יתר לחץ דם????? גיל צעיר

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

21/09/2018 | 00:42 | מאת: דנה

שלום, אני בחורה בת 37. בריאה ולא נוטלת תרופות. לפני כחודש ניגשתי למרפאה בשל מיגרנות במשך יומיים ברצף, דבר ראשון שהרופאה עשתה זה לבדוק לחץ דם. תוצאה הייתה 140/95. מאותו היום ביקשה שאבדוק 3 פעמים בשבוע במרפאה, דם התוצאה הייתה גם לכיון ה 150/105. הרופאה שלחה אותי לאקו לב ואוטרסאונד כליות - תקין. מאז לחץ הדם נע בין 130/80 ועד 140/92 אציין כי אני במשקל תקין אך לא מרבה בפעילות גופנית.  האם מדד של 130-140/90-92 מחייב טיפול תרופתי?  אין לי מושג כמה זמן אני עם ערכים כאלה כי לא מדדתי...  אשמח לדעתך.

לכאורה יש לך יתר לחץ דם שאובחן כעת. ההסתיגות בדברי נובעת מכך חשוב לוודא כי מדידות לחץ הדם שאת שביצעת בוצעו נכון (יש למדוד אחרי 5 דקות מנוחה לא מיד לאחר שתיית קפה או עישון, לא לדבר- לזוז תוך כדי, יד שעונה כשהזרוע בגובה הלב, רגלים מונחות על הרצפה זו לצד זו ולא משוכלות.. יש להתעלם מהמדידה הראשונה). מדידה שלא בוצעה לפי ההנחיות יכולה לתת מידע שגוי. לצורך אבחנה של יתר לחץ דם במדידות ביתיות חשוב לבצען לאורך תקופה (נהוג שבוע ימים, בוקר וערב), ויש הנחיה מפורשת להתעלם מתוצאות יום המדידה הראשון שכן יש כנראה אלמנט של "סטרס" שבבולט יותר ביום הראשון. אי אפשר לבסס אבחנה על 4 מדידות למשל. ניתן גם לבסס אבחנה על ידי הולטר ל"ד של 24 שעות. כשבטוחים שהאבחנה נעשתה נכון נהוג לבצע ברור שיעזור לאבחן פגיעה ב"אברי מטרה" . אם יש שינויים בקרקעית העין, הפרעה בתפקוד הלב או מבנהו, נוכחות אלבומין בשתן למשל זה תומך בכך שלחץ הדם הוא ממושך או חמור. בערכים שציינת לא חייבים להתחיל טיפול תרופתי- ניתן לבצע שינויים באורכות חיים – למשל הורדה במשקל (אם יש עודף משקל), פעילות גופנית סדירה, שינויי תזונה (למשל דיאטה דלת מלח).

מנהלי פורום נפרולוגיה