איסוף שתן לאחר 24 שעות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

28/08/2018 | 14:25 | מאת: יהודית

שלום רב, בת 57 ברקע יתר לחץ דם מטופלת בכדורים כרוניים לאחר צנתור. לאחר בדיקת דם בה נצפה חלבון גבוה בשתן התבקשתי לבצע איסוף להלן התוצאות. אשמח לדעת מה הן אומרות...לא ממש מבינה וממש ממש חוששת קריאטינין בדם : 6.70 בטווח הנורמה. פרוטאין טוטאל בדם 6.54 ןנטווה הוא בין 6.60- 8.80). אלבומין בדם: בטווח הנורמה . שתן דגימה: מיקרואלבומין u sampe קטן מ 2250. קריאטינין בשתן 270 mg/ dl u sampe . יחס מיקרואלבומין קריאטינין לא ניתן לחישוב. איסוף: נפח שתן 650 קריאטינין 712 שהטווח הוא 800-2000 קריאטינין 24 שעות u sampe 4048 קריאטינין clearance 70.8 שהטווח הוא 151_71 פרוטאין samp u 622.7. אשמח לשמןע דעתך והמלצתך. מה משמעות תוצאה זו? תודה מראש

28/08/2018 | 14:29 | מאת: יהודית

סליחה הערך של 4048 הוא לא קריאטינין כפי שכתבתי למעלה אלא protein urine

28/08/2018 | 17:00 | מאת: יהודית

וערך של פרוטאין קריאטינין רטיו שהטווח הוא בין 0_ 200 אצלי יצא 5700. אני פוחדת פחד מוות

ראשית להרגע. משהו לא מסתדר כל כך בנתונים, ולכן ראשית יש לחזור על הבדיקה. זה בהנחה שבדיקות הדם תקינות זאת אומרת שקראינין לא במגמת עליה, שאין אנמיה,היפרקלצמיה , כאבי עצמות/גב.. לא נתת את יחידות הריכוז של החלבון/אלבומין וקראטינין בשתן. במה מבוטא? גם אם האלבומין בשתן מבוטא במ"ג לליטר הערך של 2250 הוא לא הגיוני בהינתן שיחס אלבומין לקראטינין לא ניתן לחישוב = אפסי = שהבדיקה תקינה. משהו כאן לא מסתדר. נניח שבבדיקה חוזרת יוצא שיחס אלבומין לקראטינין תקין וששוב יש גרמים של חלבון בשתן זאת אומרת שיש פרוטאינוריה משמעותית שאינה מישנית להפרשה אלבומין. אז נהוג לחפש מה שמכונה "פרה-פרוטאין". יש אז לשלוח איסוף שתן 24 שעות לבנס=גוהנס, אך גם לשלוח בבדיקות הדם אלקטרופורזה של חלבוני הדם, שרשראות קלות בדם, תיפקודי כליה, קלציום, אלבומין, וספירת דם כבדיקות ראשוניות . אם אכן תרחיש זה מתרחש הייתי ממליצה על ברור באישפוז . בהצלחה

31/08/2018 | 08:04 | מאת: יהודית

תודה על תשובתך, חשוב לי לציין כי העלייה ברמת החלבון כלומר היחס מיקרואלבומין קריאטינין היא עולה בהדרגה החל משנת 2017. כאשר שבבדיקה שלאחר שנה הערך עלה ל1970. ( מדברת על היחס) בשל תוצאה זו נשלחתי לאיסוף ובאיסוף נצפו תוצאות כפי שצייניתי בשאלתי הקודמת. השאלה שךי היא האם כמות חלבון כזאת מעידה על פגיעה כלייתית?? האם כאשר יש חשד למיאלומה נפוצה בהכרח יש פגיעה בכיליי ?? אחרת איך בורח החלבון??? איך יתכן שאם בריחת חלבון כה גדולה העאכים בדם תקינים כבר בשתי בדיקות בהפרש של שלושה שבועות?? מה לא מסתדר לי?

31/08/2018 | 18:10 | מאת: יהודית

אשמח מאוד לקבל את תשובתך זה מאןד חשוב לי אני בלחץ. משהו לא מסתדר לי האם קיימת אפשרות לערכים כאלה שהדם תקין? האם מיאלומה יכולה להפריש כמות חלבון כזאץ בשתן בלי ביטוי כלל בדם כולל זה שאין ביטוי אנמי.?

אני לא יודעת מה זה " מיקרו אלבומין u sampe קטן מ 2250" . מעצם העובדה שהיחס דווח כתקין , ושלא סביר שביחס תקין יהייה 2250 מ"ג אלבומין בשתן באיסוף 24 למשל , ובטח לא סביר שיש 2250 מ"ג אלבומין לד"ל בדגימה הנחתי שיש טעות מעבדה וביקשתי שתחזרי על הבדיקה. אנא פני לרופא מטפל .

04/09/2018 | 18:06 | מאת: יהודית

היי עשיתי בנב גונס ויצא ערך lambada free lc ללא ערכים מספריים. האם זה בהכרח מעיד על מיאלומה או שמופיע בעוד מחלות? בדיקות הדם שציינתי בהתכתבות הקודמת נשארו תקינות וערכי החלבון ירדו 2600 מ 4048. אפשר תשובה?

21/09/2018 | 10:32 | מאת: יהודית

וגם שוב ערך האלבומין גבוה... 2.6 גרם. בערות בנס גונס צויין כי הפרשת אלבומין רבה והפרשת רוב חלבוני הנסיוב. Igg 479 שהערך התקין הוא 540 גלובלין גמא 7.9 שהערך התקין 11.1. אלבומין באלקטרופוזה תקין בנורמה. ומיקרוגלובלין b2 בנורמה.

מנהלי פורום נפרולוגיה