האם להפסיק תוספי מזון עקב אבנים בכליות

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

29/07/2018 | 00:10 | מאת: בן 34

שלום, אני נוטל בתקופות מסויימות את תוספי המזון הבאים,ולאחרונה הובחנתי עם אבנים בכליות ובכניסה לדרכי השתן. האם מומלץ להפסיק או להמשיך עם תוספי המזון הבאים: 1. מגנזיום הידרוקסיד שמגיע עם ויטמין E, ויטמין B6 וויטמין D (כל קפסולה מכילה 380 מ"ג מגנזיום הידרוקסיד. 10 מ"ג ויטמין בי6. 400 יחב"ל ויטמין די. 50 מ"ג ויטמין אי (E) 2. כרום פיקולינט (400 מ"ג ביום). האם זה תלוי בסוג האבן? איך ניתן לדעת? תודה רבה.

לא מומלץ ליטול תוספים של ויטמין D במקרה של אבנים אלא אם קיים חוסר, למרות שמדובר במינון נמוך שלא סביר שיגרום לנזק משמעותי. ויטמין D עשוי להגביר ספיגת סידן מהמעי. אין מניעה מנטילת ויטמין E וכרום. כדאי להוועץ עם הרופא המטפל בנוגע להמשך שימוש בתוספות.

מנהלי פורום נפרולוגיה