יתר לחץ דם למרות אורח חיים בריא

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

23/07/2018 | 10:39 | מאת: טלי

שלום אני בת 40, לפני כ10 שנים הופיע יל"ד שנמשך גם לאחר שנכנסתי להריון ולאחריו עבר. לפני כשנה וחצי שןב גיליתי יל"ד 170/130. למרות בדיקות רבות שנשלחתי לעשות לא נמצא המקור. רוצה לציין שבשנתיים האחרונות אני נוטלת ריטלין 30 מג. בצעירותי סבלתי מ2 מקרים של דלקת בכליות שהצריכו אשפוז. אני עובדת בעבודה שמביאה המון לחצים נפשיים( פסיכולוגית חינוכית). אשמח לשמוע מכך מה אני יכולה לעשות אחרת כדי להמנע מלקיחת כדורים. משקל גוף תקין ופעילה ספורטיבית. תודה

יתר לחץ דם שאינו מטופל לאורך זמן עלול לגרום נזקים רבים - ללב, מוח, כליות ועיניים. לכן חשוב מאוד לטפל גם אם מרגישים טוב. אם נשללו גורמים משניים ללחץ דם ואורח החיים שלך עומד בהמלצות - תזונה דלת נתרן ועשירה באשלגן, משקל גוף תקין, פעילות גופנית, המנעות מעישון וכו' - הרי שאין ברירה אלא לטפל, בעיקר בערכים שאת מציינת. זה נכון שמתחים נפשיים עשויים להעלות את לחץ הדם אבל רובנו מתקשים להמנע מהם ולכן צריכים להתמודד עם הנזקים הנלווים. בנוגע לריטלין - האם את נוטלת את התרופה מדי יום? האם ביום שאת נמנעת יש שיפור בערכי לחץ הדם? התרופה גם כן עשויה לגרום לעליה בערכים. לסיכום - ממליצה למדוד לחץ דם ללא ריטלין. אם גבוה להתחיל טיפול תרופתי. מקווה שבמסגרת הבדיקות המקיפות שבוצעו לא נמצאה פגיעה כבר באיבר מטרה (כגון הפרשת אלבומין בשתן, ממצאים בעיניים שהינם משניים ליתר לחץ דם או בלב) אך חשוב למנוע את הנזקים העתידיים.

מנהלי פורום נפרולוגיה