האם יש סיבה לדאגה?פיענוח בדיקת שתן

דיון מתוך פורום  נפרולוגיה

16/04/2018 | 14:11 | מאת: לילי

שלום, אשמח אם תוכלי להתייחס לתוצאות בדיקת שתן 24 ש' ,עד כמה יש סיבה לדאגה. להלן הפרטים : בת 86. ברקע פרפור פרזדורים כרוני,עברה אירועיים מוחיים חוזרים. תרופות שנוטלת :קונטרולוק 20 מ"ג פעם ביום,קרדילוק 1.25 פעם ביום,אליקוויס 2.5 פעם ביום,בונדורמין ואלפרוקס. להלן תוצאות בדיקת השתן 24 ש': creatinine u/24 h-515 mg/24 creatinine u conc 15mg/dl protein u conc 4.5 mg/dl protein u/24 157.50 mg/24h leucocytes 500 leuk/ul sg 1 nitrite negative ph 7 protein ur negative glucose normal ketones negative urobilinogen normal bilirubin negative erytrocytes 0.03 mq/dl

באיסוף השתן יש מעט חלבון, כאשר הנורמה מוגדרת עד 150 מ"ג ואצלה 157 מ"ג (בהנחה שאיסוף השתן אכן היה מלא). לאור גילה ומחלות הרקע איני חושבת שיש סיבה לדאוג מתוצאה זו. בבדיקות הבאות (ואין צורך לבצע כעת בדחיפות) אמליץ על בדיקת שתן ליחס אלבומין/קראטינין וליחס חלבון/קראטינין על מנת לאפיין את החלבון המופרש. אין חובה לבצע איסוף שתן ל- 24 שעות בהינתן אי הנוחות הכרוכה בכך. לגבי כדוריות הדם הלבנות (ומעט מאוד אדומות, בגבול העליון של הנורמה) המופיעות בשתן - זה ממצא שכיח בנשים מבוגרות, ואם לא מלווה בתסמינים של זיהום בדרכי השתן, אין צורך בהמשך בירור וטיפול. התשובה הינה בהינתן ובדיקות הדם יציבות ללא אי ספיקת כליות חדשה.

מנהלי פורום נפרולוגיה